Anar al contingut

Alcaldes de totes les forces, menys del PP, denuncien a Madrid la reforma local

Consideren que "amputa" l'autonomia local i que deixarà els ciutadans sense prestacions bàsiques

Uns 2.000 alcaldes de totes les forces polítiques, excepte del PP, han denunciat la reforma local que prepara el Govern per considerar que "amputa" l'autonomia local i deixarà els ciutadans sense prestacions bàsiques, sobretot socials, com la teleassistència, l'educació extraescolar o l'ajuda a domicili.

La intervenció del Constitucional

Són algunes de les crítiques que s'han sentit en un acte organitzat contra la reforma local, que l'Executiu vol que entri en vigor l'1 de gener, en què alcaldes del PSOE, IU, el PNB, CiU, Coalició Canària, la Chunta Aragonesista i ICV han llegit un manifest en què demanen al Govern que retiri el projecte si vol evitar la intervenció del Constitucional.

En aquesta línia, Gaspar Zarrías, responsable de Política Municipal del PSOE, ha advertit que pràcticament el 95% dels municipis deixaran de prestar serveis i competències que afecten "el dia a dia dels ciutadans", i en aquest context de crisi --ha subratllat-- els ajuntaments han de ser la "punta de llança" en l'atenció i no simples "espantalls" sense capacitat per a res.

El que està en joc, segons ha dit, és la igualtat dels ciutadans visquin on visquin, però la proposta de l'Executiu va pel camí de "fer ciutadans de primera i de segona", en funció del municipi on resideixin.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.