La Via Catalana a l'estranger, en set vídeos

L'Assemblea Nacional Catalana ha aconseguit reproduir 116 cadenes humanes al món

Mapa de la Via Catalana a l’exterior.

Mapa de la Via Catalana a l’exterior. / ANC

1
Es llegeix en minuts
LAURA PONS / Barcelona

Quan aquest dimecres hagin passat les 17:14 hores, milers de catalans ja s'hauran donat la mà per demanar la independència de Catalunya. La Via Catalana que recorrerà tot el litoral, des del Pertús fins a Alcanar, serà la més multitudinària, però no la primera. Ja s'han reproduït més de 116 cadenes humanes a tot el món durant el mes de juliol, agost i els primers dies de setembre.

La volta al món

El dia 13 de juliol els catalans que eren a Viena es van concentrar davant del riu Danubi, per estrenar la que va ser la primera reproducció de la cadena humana a l'estranger i l'última es farà a Xangai a les 20 hores, el mateix dia de la Diada.

Notícies relacionades

Però Xangai i Viena no han estat les úniques ciutats on s'han portat a terme cadenes humanes; Ljubljana, Seül, Dubai, Budapest, Boston, Jerusalem, Mont-real, Bogotà, Managua, Estocolm, Tolosa, Wellington, Copenhaguen, Munic, Quito, São Paulo... I així fins a arribar a 116 ciutats.

Els internautes han compartit les imatges de les cadenes humanes que han fet a l'estranger. Des de Nova York fins a Austràlia passant per Londres, París o Berlín. La concentració a la capital anglesa, juntament amb la de Times Square, han estat les més multitudinàries, però les cadenes humanes d'Austràlia o de la muralla xinesa no els falta originalitat.