La Generalitat treu importància al fet que UDC es desmarqui de la Via Catalana

Homs sosté que l'important és que s'amplia el suport al dret a decidir

L'Executiu carrega contra Pere Navarro per demanar que l'ANC pagui les despeses de la mobilització

2
Es llegeix en minuts

La Generalitat ha tret importància a la decisió d'Unió Democràtica de no recolzar formalment la Via Catalana de la pròxima Diada. El conseller de Presidència i portaveu de la Generalitat ha subratllat que el Consell Executiu ja va mostrar la seva simpatia per la iniciativa i en relació amb UDC ha opinat: "no he vist Unió ni els seus dirigents totalment en contra, sinó que han dit que dirigents d'aquesta formació hi assistiran". Homs ha assegurat que la cadena humana contribuirà a ampliar el suport al dret a decidir.

D'altra banda, Homs ha criticat el líder del PSC per demanar que l'organització de la cadena humana carregui amb les despeses de l'organització de la mobilització. "La Generalitat no cobrarà a ningú per convocar una manifestació --ha afirmat--, hi estiguem més o menys a favor. No es pot fer aquest tipus de consideracions barrejant-les amb l'opinió que es té. No és afortunat per part del senyor Navarro, suposo que té molts problemes al seu partit i creu que això l'ajuda a no parlar dels seus propis problemes", ha afegit el titular de Presidència.

En relació amb els actes institucionals de la Diada i la possible absència del PP, el portaveu de l'Executiu ha demanat coherència a la líder dels populars Alicia Sánchez-Camacho, perquè, segons Homs, els actes d'aquest any seguiran la línia de les edicions anteriors en què sí que va participar el PP:

Control de l'administració

Notícies relacionades

D'altra banda, la Generalitat ha transformat en tribunal de tres membres l'òrgan unipersonal de control de la contractació pública creat l'any passat. Un òrgan que va declarar no correcta la venda d'Aigües Ter Llobregat a Acciona per part de la Generalitat. Es tracta, segons Homs de reforçar aquest organisme de control. Homs ha assegurat que l'actual responsable de l'organisme seguirà en el càrrec al capdavant del tribunal.

Pensions i disponibilitat

Sobre la reforma del criteri d'actualització de les pensions, que es desvincularà de l'augment de l'IPC, per part del ministeri de Treball, la Generalitat ha afirmat que encara no en té una opinió formada. Homs ha afirmat que els criteris a tenir en compte són el consens i la viabilitat econòmica de l'Estat per afrontar el pagament de les pensions. "Les pensions han de ser viables, amb això no s'hi pot jugar, però això s'ha de vincular amb la disponibilitat, perquè si som pobres algun tipus de reflexió s'ha de fer, no sé si s'ha de fer amb les pensions", ha afirmat el titular de Presidència, que ha apel·lat al consens polític per acordar la reforma.