L'ANC avisa que tothom que participi en la Via Catalana serà comptat com a independentista

L'organització de la cadena humana admet que tenen dificultat a omplir alguns trams de Girona i el sud de Tarragona

Assaig de la Via Catalana entre Folgueroles i Vic, l’11 d’agost passat.

Assaig de la Via Catalana entre Folgueroles i Vic, l’11 d’agost passat. / EL PERIÓDICO

1
Es llegeix en minuts

El vicepresident de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jaume Marfany, ha volgut deixar clar aquest dilluns que tothom que participi en la cadena humana organitzada per a l'11 de Setembre, la Via Catalana, "serà comptat com a independentista". "A qui no vulgui ser comptat com a independentista, en principi li aconsellaria que no vingui, perquè nosaltres el comptarem com a tal. Igual que l'any passat vam comptar tots els que van participar en la manifestació de la Diada com a independentistes", ha dit Marfany en declaracions als periodistes després de presentar la Via Catalana a la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que se celebra fins al dia 22 a Prada de Conflent (França).

En un moment en què el que partits com Unió i ICV-EUiA reclamen que el lema comú de la cadena humana sigui la consulta i no la independència, el vicepresident de l'ANC ha estat contundent: "Que quedi molt clar, que no ho oblidi ningú, que la cadena, la Via Catalana, és per la independència".

Quan queda menys d'un mes per a la Diada, l'ANC treballa per omplir els trams buits de la cadena humana, que es concentren sobretot al sud de Tarragona però també en alguns trams de la província de Girona. A aquests trams difícils, l'entitat que presideix Carme Forcadell els ha batejat com a "trams èpics" per animar les persones d'altres zones de Catalunya a desplaçar-s'hi i cobrir aquests forats.

Morir d'èxit

Notícies relacionades

"A vegades es pot morir una mica d'èxit, per això és bo que se sàpiga que encara falta gent en zones com les Terres de l'Ebre. ¿És un problema? No ho crec, perquè les nostres assemblees territorials ens cobriran aquests espais on hi ha menys gent", ha explicat Marfany.

La Via Catalana supera ara mateix els 300.000 inscrits així que l'ANC considera que pel que fa a volum de participació no hi haurà problema per cobrir 400 quilòmetres, sinó que la dificultat és la distribució d'aquestes persones al territori. La cadena humana recorrerà Catalunya de punta a punta, però també s'organitzaran mobilitzacions similars al sud de França, el País Valencià, les Balears i en 78 ciutats de l'estranger.