Rajoy va instar Bárcenas a "resistir" en un intens intercanvi de SMS

L'ara empresonat i la seva dona van rebre nombroses mostres de suport del líder del PP

Tots dos van mantenir contactes quan ja es coneixien els diners suïssos de l'extresorer

Missatges entre Bárcenas i Rajoy publicats per ’El Mundo’.

Missatges entre Bárcenas i Rajoy publicats per ’El Mundo’.

1
Es llegeix en minuts

La situació per alpresident del Govern,Mariano Rajoy, es complica. Els missatges del mòbil exerceixen en aquesta ocasió de verdadera bomba de rellotgeria llançada amb acarnissament a l'Executiu i a les faldilles del president, obligat una vegada més --potser la definitiva-- a donar explicacions. El diari 'El Mundo' destapa en aquesta ocasió que Rajoy i Bárcenas van mantenir "un contacte directe i permanent (com a mínim, del maig del 2011 al març del 2013)" i el president del Govern i líder del PP va demanar a l'extresorer "que negués la comptabilitat B i els sobresous". El president del Govern, després de publicar-se l'escàndol dels sobresous i 48 hores després de donar-se a conèixer els comptes suïssos, va escriure un missatge a Bárcenas en què, segons'El Mundo', el president va escriure: "Luis, res és fàcil, però fem el que podem. Ànim". Rajoy va instar Bárcenas a "resistir" en un intens intercanvi de SMS. Els missatges publicats mostren que l'ara empresonat i la seva dona van rebre nombroses mostres de suport del líder del PP, quan ja es coneixien els diners suïssos de l'extresorer.

Notícies relacionades

Aquesta és la venjança deBárcenasdesprés de les paraules del portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, que el va definir com a "delinqüent que ha fet de la mentida el seu estil de vida". Segons les informacions d''El Mundo', els missatges publicats són només una part dels que acumula Bárcenas i que sens dubte formaran part de la informació que transmetrà al jutge aquest dilluns. Una venjança servida de la manera més freda i contundent.

Segons elsSMSpublicats, el trencament definitiu de les relacions entre el PP i Bárcenas es va produir el 14 de març. Llavors, Bárcenas va enviar un missatge demolidor, en què assenyalava Rajoy com el que el va autoritzar a disposar d'un despatx i secretària malgrat la seva vinculació amb el 'cas Gürtel': "Tu sabràs a què esteu jugant, però quedo alliberat de tot compromís amb tu i el partit". Era llavors el final d'una aparent aliança. Aquell mateix dia, Bárcenas va iniciar contactes amb periodistes per donar a conèixer la seva comptabilitat del PP. Es van acabar els missatges d'ànim i solidaritat. Ara, la lluita es trasllada als jutjats i, especialment, a l'opinió pública.