Duran entrega la medalla Carrasco i Formiguera a la filla de Iúlia Timoixenko

El líder d'UDC defensa que la llibertat i la democràcia tenen la seva raó de ser en la voluntat popular

Imatge dels cartells de suport a la causa de la líder opositora i exprimera ministra ucraïnesa empresonada Iúlia Timoixenko.

Imatge dels cartells de suport a la causa de la líder opositora i exprimera ministra ucraïnesa empresonada Iúlia Timoixenko. / SERGEY DOLZHENKO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El líder d'UDC, Josep Antoni Duran, ha defensat aquest dijous que la llibertat i la democràcia té la seva raó de ser en la voluntat popular en l'acte d'entrega de la medallaCarrasco i Formiguera a l'exprimera ministra d'Ucraïna IúliaTimoixenko, que ha recollit en el seu nom la seva filla, Ievgènia Timoixenko, a l'estar condemnada a set anys de presó per abús de poder.

En el seu discurs, en què ha combinat l'anglès i el català, ha assegurat que amb l'entrega de la medalla volen reconèixer la lluita de Timoixenko per la llibertat, la democràcia i els drets humans. Segons Duran, molts dels estats que van néixer arran de la descomposició de la Unió Soviètica han tingut un complicat camí per canviar certes actituds "autoritàries" i hàbits de les persones.

De fet, segons el líder d'UDC, Espanya encara manté "tics autoritaris per part de persones amb responsabilitats al Govern.

Notícies relacionades

En la seva opinió, Iúlia Timoixenko va causar admiració com a heroïna de l'anomenada revolució taronja, i ha emmarcat el seu empresonament en una "venjança" per la seva voluntat de perseguir la llibertat i la democràcia. "Mentre la teva mare no estigui en llibertat i no es pugui expressar en llibertat no podrem estar tranquils", ha conclòs.

La filla de Timoixenko, després d'elogiar la figura de Manuel Carrasco i Formiguera, l'ha comparat amb la lluita de la seva mare "després de segles de patiment". També ha expressat la seva voluntat que hi hagi una democràcia real i que puguin celebrar-se eleccions "justes" a Ucraïna, i que s'alliberin els presos polítics, entre els quals ha inclòs la seva mare. Ievgènia Timoixenko ha aprofitat per acabar el seu discurs amb les paraules de Carrasco i Formiguera "Amunt, endavant. ¡Visca Catalunya lliure!".