CORRUPCIÓ POLÍTICA

El PP insisteix que els papers de Bárcenas no reflecteixen la seva comptabilitat

La direcció popular assegura que sempre ha pagat sous "d'acord amb la legalitat"

Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats, el 2 de juliol del 2013.

Mariano Rajoy, al Congrés dels Diputats, el 2 de juliol del 2013.

1
Es llegeix en minuts

El PP ha emès un comunicat en què assegura que els "apunts manuscrits" atribuïts aLuis Bárcenasqueaquest dimarts pública 'El Mundo'i que, segons consta en el diari, són originals i han estat entregats a l'Audiència Nacional, no reflecteixen la comptabilitat del partit. "El partit reitera que desconeix aquestes anotacions i el seu contingut i no les reconeix, en cap cas, com a comptabilitat d'aquesta formació política", apunten.

"La comptabilitat del PP al llarg de tots aquests anys és única, s'ha fet en els termes previstos en la legislació de partits i ha estat sotmesa a la fiscalització delTribunal de Comptes", afegeixen. En aquesta línia, els conservadors insisteixen que les seves dades comptables ja es trobaven a disposició de la justícia perquè els van ser reclamades "i són coneguda per tota l'opinió pública".

OFEREIX COL·LABORACIÓ A LA JUSTÍCIA

Notícies relacionades

Així mateix, els populars sostenen en el seu comunicat que no hi ha pagaments 'en b' en el partit i que sempre, diuen, han complert la llei pel que fa a sous. "Totes les retribucions a tots els càrrecs i personal del partit s'han realitzat sempre d'acord amb la legalitat i complint les obligacions tributàries corresponents", asseguren.

"El PP nega, per tant, el pagament a persones concretes de retribucions diferents de les incloses en nòmines mensuals, amb les seves corresponents retencions fiscals a la seguretat social --conclouen--. El PP ha estat en tot moment a disposició de la justícia i manté la seva col·laboració perquè aquesta pugui portar a bon terme les seves investigacions amb la màxima celeritat possible".