Bárcenas, a l'advocat que va demanar presó per a ell: "Socialista, em trobaràs"

El representant de l'Associació d'Advocats Demòcrates d'Europa denuncia l'extresorer del PP per presumptes amenaces

L’extresorer del PP Luis Bárcenas entra, ahir al matí, a l’Audiència Nacional, on va declarar davant el jutge Ruz.

L’extresorer del PP Luis Bárcenas entra, ahir al matí, a l’Audiència Nacional, on va declarar davant el jutge Ruz. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

L'advocat Mariano Benítez de Lugo, de l'Associació d'Advocats Demòcrates d'Europa (Adade), ha demandat l'extresorer del PP Luis Bárcenas per presumptes amenaces. Segons ha relatat aquest divendres Benítez de Lugo en el programa 'El matí de Catalunya Ràdio', després de conèixer l'acte de presó, Bárcenas li va etzibar: "Socialista, em trobaràs". Adade representa l'acusació que va demanar presó per a l'extresorer en la visteta posterior a la seva declaració davant el jutge Pablo Ruz.

Benítez de Lugo ha explicat que els fets van tenir lloc una vegada el jutge va notificar a Bárcenas que ingressaria a la presó sense fiança per risc de fuga i de destrucció o alteració de proves, al comprovar que l'extresorer continua movent fons des de Suïssa cap a comptes dels Estats Units i l'Uruguai. El representant d'Adade ha assenyalat, a més, que l'exsenador del PP el va assenyalar amb el dit índex, "no amb el de la 'peineta" que Bárcenas va dedicar als mitjans de comunicació el febrer passat.

Testimonis

Segons consta en el text de la demanda, al qual ha tingut accés Efe, l'expressió, que l'extresorer va dirigir a l'advocat al passadís contigu al despatx de Ruz, la van sentir "els funcionaris de Policia" que custodiaven Bárcenas i el seu advocat, Alfonso Trallero, que li va recriminar "suaument la seva actitud".

Notícies relacionades

A la petició de Benítez de Lugo de l'ingrés a la presó, sota la fiança que considerés el jutge, per a Bárcenas s'hi va sumar el fiscal, però aquest últim va demanar presó incondicional. Just després, Ruz va decretar l'ingrés de l'extresorer del PP a Soto del Real.

Adade ha presentat la denúncia al Jutjat d'Instrucció número 4 de l'Audiència Nacional, que està de guàrdia aquesta setmana i del qual és titular el jutge Fernando Andreu.