Anar al contingut

Nova campanya de l'Assemblea Nacional Catalana per difondre la sobirania fiscal

L'objectiu és augmentar el nombre de municipis insubmisos que decideixen pagar els seus impostos a l'Agència Tributària de Catalunya

LUANA VALLS / Barcelona

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha posat en marxa una nova campanya per informar i difondre què és i com s'exerceix la sobirania fiscal. Des de fa mesos, diversos municipis s'han declarat insubmisos fiscals amb el propòsit de pagar els seus impostos directament a l'Agència Tributària de Catalunya (ATC). De moment, són 15 els que s'han unit a la sobirania fiscal i 12 més han aprovat una moció per exercir-la.

'totSuma'

Dilluns que ve, dia  27, es posarà en marxa una nova campanya "informativa i formativa" per convèncer d'una forma "massiva" la població catalana que ha d'exercir la sobirania fiscal. L'Assemblea ha creat un portal 'on line' des d'on informa sobre esdeveniments relacionats amb la sobirania i on respon preguntes sobre el tema, com per exemple els passos a seguir per declarar els impostos a través de l'ATC.

A més, a través de la plataforma de micromecenatge 'totSuma', s'ha iniciat una recol·lecta de diners amb l'objectiu de poder portar a terme una sèrie d'accions com campanyes publicitàries a través dels mitjans de comunicació, trobades i conferències a tots els pobles i ciutats on la ANC està present. A més, també busca facilitar la contractació de els serveis d'experts en assessorament fiscal per donar suport a tots aquells que vulguin exercir la sobirania fiscal.

EL PERIÓDICO ha realitzat un mapa amb els municipis que s'han sumat a la sobirania fiscal i els que han aprovat la moció i que d'aquí poc l'exerciran. Gallifa i Alella van ser els precursors i de mica en mica la llista va augmentant.


Vegeu Municipis declarats sobirans fiscalment en un mapa més gran

0 Comentaris
cargando