Un vídeo on un catedràtic madrileny defensa el dret dels catalans a ser independents es converteix en viral

Ramón Cotarelo reivindica que "si ell fos català seria sobiranista", en una peça que ja registra més de 100.000 visites

Tertúlia a ’La Tuerka Con Mano Izquierda’ on el catedràtic defensa el dret dels catalans a ser independents / periodico

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

Després que unvídeo d'una noia andalusaque defensava que els catalans tenien dret a ser independents es convertís en viral, ara ha arribat el torn del catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat d'Educació a Distància (UNED),Ramón Cotarelo. En una peça que ja ha registrat més de 100.000 visites, el catedràtic madrileny que es defineix com a "nacionalista espanyol" afirma que "si ell fos català seria independentista". "No és unanacióun grup de gent que obliga un altre a acceptar-lo, no hi ha manera d'obligar a tenir sentiments diferents dels que es tenen", argumenta.

El federalisme arriba tard

Així, Cotarelo en una tertúlia a'La Tuerka Con Mano Izquierda' del mes de novembre i que mesos més tard s'ha viralitzat, assegura que a ell "li agradaEspanyacom està" però considera que "les nacions han d'estar formades voluntàriament". "Si fos català i em preguntessin si m'aniria bé un federalisme els diria que no. Reivindicaria el meu dret a anar-me'n aEuropa. ¿Quin problema hi ha?", es pregunta. "Heu arribat tard alfederalisme, amics. Un segle i escaig després", els replica als que ara ofereixen un Estat federal. 

Suport a Catalunya

Notícies relacionades

Elcatedràtictambé reflexiona sobre l'actitud venjativa que assegura que alguns proclamen contra els catalans si es converteixen en independents. "Els vetarà vostè, jo no", denuncia. A més, amb un punt d'ironia, afegeix que està convençut "que tots els espanyols d'esquerres" els desitjaran "el millor".

Dimecres passat, Cotarelo va ser entrevistat al programa d'El 33 presentat perJaume Barberà'Singulars'i els tuiters van celebrar les seves paraules: