Anar al contingut

Un vídeo on un catedràtic madrileny defensa el dret dels catalans a ser independents es converteix en viral

Ramón Cotarelo reivindica que "si ell fos català seria sobiranista", en una peça que ja registra més de 100.000 visites

NÚRIA MARTÍNEZ / Barcelona

Tertúlia a La Tuerka Con Mano Izquierda on el catedràtic defensa el dret dels catalans a ser independents / YOUTUBE

Després que un vídeo d'una noia andalusa que defensava que els catalans tenien dret a ser independents es convertís en viral, ara ha arribat el torn del catedràtic de Ciències Polítiques de la Universitat d'Educació a Distància (UNED), Ramón Cotarelo. En una peça que ja ha registrat més de 100.000 visites, el catedràtic madrileny que es defineix com a "nacionalista espanyol" afirma que "si ell fos català seria independentista". "No és una nació un grup de gent que obliga un altre a acceptar-lo, no hi ha manera d'obligar a tenir sentiments diferents dels que es tenen", argumenta.

El federalisme arriba tard

Així, Cotarelo en una tertúlia a'La Tuerka Con Mano Izquierda' del mes de novembre i que mesos més tard s'ha viralitzat, assegura que a ell "li agrada Espanya com està" però considera que "les nacions han d'estar formades voluntàriament". "Si fos català i em preguntessin si m'aniria bé un federalisme els diria que no. Reivindicaria el meu dret a anar-me'n a Europa. ¿Quin problema hi ha?", es pregunta. "Heu arribat tard al federalisme, amics. Un segle i escaig després", els replica als que ara ofereixen un Estat federal. 

Suport a Catalunya

El catedràtic també reflexiona sobre l'actitud venjativa que assegura que alguns proclamen contra els catalans si es converteixen en independents. "Els vetarà vostè, jo no", denuncia. A més, amb un punt d'ironia, afegeix que està convençut "que tots els espanyols d'esquerres" els desitjaran "el millor".

Dimecres passat, Cotarelo va ser entrevistat al programa d'El 33 presentat per Jaume Barberà 'Singulars' i els tuiters van celebrar les seves paraules: 

0 Comentaris
cargando