COMPAREIXENÇA AL TSJC

Crespo declara aquesta tarda pel cas de la màfia russa

L'exalcalde de Lloret de Mar està imputat en el 'cas Clotilde' per presumptes delictes de suborn i prevaricació

L’exalcalde de Lloret i diputat per CiU al Parlament, Xavier Crespo, el 27 de febrer. ELISENDA PONS

L’exalcalde de Lloret i diputat per CiU al Parlament, Xavier Crespo, el 27 de febrer. ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts

L'exalcalde de Lloret de Mar (la Selva) Xavier Crespo, diputat per CiU al Parlament, està citat a declarar aquest dimarts a la tarda davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per la seva imputació pels presumptes delictes de suborn i prevaricació en el 'cas Clotilde', vinculat a la màfia russa. El jutge de l'Audiència Nacional va informar el TSJC, que va decidir sobre la imputació per tractar-se d'un parlamentari, que hi havia indicis que Crespo va rebre regals per part del presumpte cap de la trama, Andrei Petrov.

Segons fonts judicials, Crespo ha arribat cap a les 15.00 hores a l'edifici del Palau de la Justícia, on la magistrada Maria Eugènia Alegret té previst prendre-li declaració com a imputat a les 17.00 hores. D'aquesta manera ha evitat als mitjans de comunicació.

El jutge també considera que Petrov va patrocinar durant tres anys, per uns 270.000 euros, els clubs d'hoquei i de futbol de Lloret a instàncies de Crespo i de l'exprimer tinent d'alcalde Josep Valls.

Notícies relacionades

Entre els altres imputats en el cas figuren, a més de Petrov i Valls, el cunyat del presumpte cap, Constantin Mischanin; l'arquitecta Pilar Gimeno; el president del club d'hoquei de Lloret, Joan Perarnau, i la secretària de Petrov, Jessica Holeguin.

Abans de Crespo han prestat declaració dos testimonis.