L'oposició de Sabadell manté l'amenaça de moció de censura contra el govern del PSC

Entesa considera "una presa de pèl" l'anunci de Bustos i ICV creu que faria d'"alcalde a l'ombra"

1
Es llegeix en minuts
ALBERT SEGURA / Sabadell

L'anunci de la renúncia de Manuel Bustos a l'alcaldia de SabadellrenúnciaManuel Bustos alcaldiaSabadell (Vallès Occidental) no ha satisfet els grups municipals de l'oposició, que les últimes setmanes estaven molt actius per consensuar la presentació d'unamociódecensuracontra el fins avui alcalde. El consistori ja havia aprovat una moció conjunta en què exigia ladestitucióde tots els càrrecs electes municipals i de confiança imputats en el cas. Amb més o menys contundència, els portaveus han manifestat el desacord amb la decisió de Bustos per personalista, i asseguren que segueixen treballant per evitar que elPSCsurti indemne d'aquesta situació.

"És una presa de pèl, mitges tintes, Bustos ha anunciat que se'n va a mitges i això és inadmissible", ha manifestat la portaveu d'Entesa per Sabadell(EpS),Virgínia Domínguez, que considera que la decisió de l'alcalde arriba tard i que suposa agreujar lacrisipolítica a la ciutat. "A partir de demà no tenim ni alcalde", ha afegit.

Proposta de govern

"Un nou alcalde necessitarà el suport d'algun grup de l'oposició, i si Bustos queda a l'ombrai segueix fent d'alcalde tindrem el mateix problema d'aquí a tres dies", ha valorat la portaveu d'ICV,Carme Garcia, que confia que el procés que s'obri a partir d'ara permetrà designar un nou alcalde: "Aquest haurà de fer una proposta de govern i veure si compta amb el suport necessari", puntualitza.

Notícies relacionades

Per la seva banda, els grups municipals d'EUiAi elPPhan assegurat que la seva acció no s'ha centrat contra l'alcalde, evitant personalismes i centrant-se en la gestió de la crisi per part del govern socialista.

ICV, a l'espera

Les quatre formacions han manifestat la seva intenció de mantenir la moció de censura contra l'equip de govern, amb el matís d'ICV, que ha assegurat, no obstant, que estan a expenses de veure què passa les pròximes setmanes.CiUno s'hi ha pronunciat, si bé aquesta tarda el portaveuCarles Rossinyol tenia programada una compareixença davant la premsa on presumptament havia d'anunciar el seu posicionament favorable a portar a terme la moció de censura a Bustos.