Cúmul d¿escàndols

La justícia valenciana obre tres peces més sobre la 'trama Gürtel'

El jutge vol investigar presumptes irregularitats en la visita del Papa

El director d’Orange Market, Álvaro Pérez, ’el Bigotes’.

El director d’Orange Market, Álvaro Pérez, ’el Bigotes’. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID
VALÈNCIA

El jutge del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) que instrueix la causa sobre el suposat finançament irregular del PP d'aquesta comunitat, José Ceres, ha resolt obrir tres noves peces separades en la investigació de latrama Gürtel. Una per la visita del Papa a València el 2006, en què la xarxa de Francisco Correa va aconseguir importants beneficis; una altra per les presumptes irregularitats en la contractació de la Generalitat Valenciana amb Orange Market i altres societats de Correa i una tercera per presumptes delictes fiscals d'Orange Market.

La peça sobre la visita del Papa investiga les irregularitats en el contracte de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) amb la constructora Teconsa per a la sonorització de l'acte el juliol del 2006 que poguessin constituir delictes de prevaricació i suborn. La instrucció del cas apunta a la possible recepció de regals del llavors director general de RTVV, Pedro García, a canvi d'aquesta contractació. Per a aquesta peça, el magistrat sol·licita que s'incorpori un informe de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals de la Policia (UDEF) sobre el cobrament d'una comissió en la intermediació de la visita, així com «qualsevol informe o actuació relatiu a Teconsa». El seu actual propietari és l'empresari Ángel de Cabo, a qui la policia ha entregat aquesta setmana a la presó la seva ordre de detenció en el marc de l'operació Cavall de Troia. Cabo és a la presó des del mes de desembre després de ser arrestat en l'operació Creuer juntament amb l'expresident de la CEOE Gerardo Díaz Ferrán.

Notícies relacionades

En la peça separada que analitzarà suposades irregularitats en els contractes de la Generalitat amb Oran-

ge Market, queden exclosos els de l'Agència Valenciana de Turisme per als estands de Fitur que el TSJCV ja assumeix en una altra peça a part i en què Anticorrupció demana 11 anys de presó i 34 d'inhabilitació per a l'exconsellera de Turisme i expresidenta del Parlament autonòmic Milagrosa Martínez.