Anar al contingut

El TSJV obre tres noves investigacions sobre la trama Gürtel

El tribunal indagarà sobre presumptes irregularitats en la contractació amb RTVV i amb la Generalitat valenciana

També vol aclarir si Orange Market va cometre delictes contra la Hisenda Pública

LAURA L. DAVID / València

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) que instrueix la causa sobre el suposat finançament irregular del PPCV, José Ceres, ha emès un acte en què obre tres peces separades en la investigació de la causa, derivada del 'cas Gürtel'. Es tracta de la visita del Papa a València el 2006, en què la xarxa de Francisco Correa va aconseguir importants beneficis; una altra peça que se centrarà en les suposades irregularitats en la contractació pública de la Generalitat amb l'empresa Orange Market i altres societats del grup de Correa, i una tercera per presumptes delictes contra la Hisenda Pública d'Orange Market.

En concret, la peça sobre la visita del Papa investiga les irregularitats en el contracte de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) amb la constructora Teconsa per a la sonorització dels actes de la visita del Papa a València el juliol del 2006 que poguessin constituir delictes de prevaricació i suborn. La instrucció del cas apunta a la possible recepció de regals del llavors director general de RTVV, Pedro García, per part de la trama corrupta a canvi d'aquesta contractació.

En la peça separada que analitzarà suposades irregularitats en la contractació entre la Generalitat i Orange Market, queda exclosa la investigació dels contractes realitzats amb l'Agència Valenciana de Turisme per als estands de Fitur que el TSJ ja assumeix en una altra peça a part. La instrucció se centrarà, en aquest cas, en altres adjudicacions a la xarxa de Correa que poguessin constituir delictes de prevaricació.

0 Comentaris
cargando