El PSOE: "Per la desena part del que s'ha conegut sobre Bárcenas es podria haver demanat la dimissió de Rajoy"

Óscar López reitera que la situació del president i el ministre d'Hisenda al Govern és "insostenible"

El secretari d’organització del PSOE, Óscar López, al quarter general dels socialistes, divendres passat.

El secretari d’organització del PSOE, Óscar López, al quarter general dels socialistes, divendres passat. / EFE / KOTE

1
Es llegeix en minuts

El secretari general del PSOE, ÓscarLópez, ha afirmat aquest dimarts que "per la desena part" del que s'ha conegut sobre el'cas Bárcenas' "es podria haver demanat la dimissió" del president del Govern, MarianoRajoy. El dirigent socialista ha posat com a exemple que el PP, en la seva etapa a l'oposició, va sol·licitar que José Luis RodríguezZapatero abandonés les seves funcions com a cap de l'Executiu pel mal rumb de l'economia. López ha dit que ara no només l'economia "va malament" i el Govern ha aprovat múltiples retallades, sinó que a més Rajoy està "lligat" al 'cas Bárcenas' i a la 'trama Gürtel'.

Notícies relacionades

"La posició de Rajoy ara com ara és insostenible", ha reiterat. En la mateixa línia, ha insistit que el ministre d'Hisenda, CristóbalMontoro, ha de dimitir donat queva negar que l'extresorer del PPextresorer  Luis Bárcenas s'hagués acollit a l'amnistia fiscal, i finalment sí que ho va fer. "¿Com pot ser que Montoro demani esforços als espanyols després d'una amnistia fiscal tan vergonyosa?", s'ha preguntat.

Pel que fa a les acusacions dels populars que el PSOE està darrere de l'agitació al carrer, López ha lamentat que el PP "rescati vells fantasmes". "El PP té un problema propi i fa malament si alimenta lateoria de la conspiracióen lloc de prendre mesures", ha dit.