EL 'CAS NÓOS'

La Rambla dels ducs de Palma canviarà de nom

L'ajuntament palmesà elimina l'al·lusió a Urdangarin i la infanta per "falta de consideració al títol"

El govern municipal desvincula la mesura, reclamada per l'oposició, de "la situació processal" del gendre del Rei

1
Es llegeix en minuts
MARISA GOÑI / Palma

L'Ajuntament dePalmarecuperarà el nom tradicional de la Rambla a seques i eliminarà la menció alsducs de Palma de Mallorca, segons ha anunciat el tinent d'alcalde Julio Martínez. En una roda de premsa convocada d'urgència, Martínez ha explicat que "la decisió de l'equip de govern no té res a veure amb amb la situació processal d'Urdangarin", ni amb la petició de fiança decretada ahir pel jutge Castro.

Notícies relacionades

"Els últims dies hem pogut constatar laindignaciódels ciutadans de Palma perquè s'ha manifestat públicament una conducta poc exemplar i falta de consideració pel títol i el nom de la nostra ciutat", ha afirmat el tinent d'alcalde, en clara al·lusió a la denominació 'el duc em Palma do' utilitzada per Urdangarin en un correu. Segons ha explicat, l'alcalde, Mateo Isern, ja l'hi ha comunicat a la Casa Reial que "en pren nota i respecta l'autonomia municipal".

El ple de Cort debat aquest divendres una moció del PSM, on, a més de la retirada del nom dels ducs de Palma de la Rambla que ja s'ha acordat, s'exigeix que Urdangarin torni els diners presumptament desviats i que el Rei elimini el títol de ducs de Palma.

Temes:

Cas Nóos