Anar al contingut

BARÒMETRE POLÍTIC D'HIVERN

La majoria dels catalans estan a favor de la consulta

Més de la meitat defensen que hi hagi referèndum encara que sigui sense permís de l'Estat

Un 56,9% vol que Catalunya s'independitzi i sigui un nou estat dins de la Unió Europea

EL PERIÓDICO publica aquest dilluns la segona entrega del baròmetre polític d'hivern de Catalunya. Segons l'enquesta del Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP), la majoria dels catalans (un 60%) estan d'acord que el Parlament aprovi una declaració sobiranista encara que són més --vuit de cada deu-- els que defensen que ha de comptar amb el màxim consens possible, és a dir, que CiU i ERC s'esforcin per aconseguir el suport de la resta de grups. Un 69% dels enquestats volen que s'acabi convocant el referèndum. En el cas que el Govern central mantingui el seu rebuig actual a la consulta, un 62,9% dels catalans sostenen que s'hauria de celebrar igualment.

El baròmetre d'EL PERIÓDICO, que va tenir repercussió a les xarxes amb l'avanç de l'entrega de diumenge, pregunta sobre la independència de Catalunya. Un 56,9% dels enquestats estarien d'acord que Catalunya s'independitzés d'Espanya i es convertís en un nou estat dins de la Unió Europea, mentre que un 35% es declara en desacord. 

CAS PALLEROLS

El baròmetre també tracta de la corrupció a Catalunya. La meitat dels enquestats demanen la dimissió de Josep Antoni Duran, líder d'Unió Democràtica de Catalunya, pel 'cas Pallerols'. El 40% dels votants de CiU creuen que el líder d'Unió ha de deixar el càrrec.

>>Llegiu el baròmetre polític d'hivern de Catalunya  aquest dilluns a e-Periódico.cat

0 Comentaris
cargando