EXBARÓ DEL PP

El jutge admet la querella per prevaricació contra Baltar

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El jutge ha admès a tràmit la querella presentada per la fiscalia contra l'expresident de la Diputació d'Ourense José Luis Baltar per haver enxufat presumptament en l'ens un centenar de persones. El titular del Jutjat d'Instrucció número 1 d'Ourense, Leonardo Álvarez, cridarà a declarar Baltar, acusat de presumpta prevaricació, diversos caps de servei i una desena dels 104 contractats de manera suposadament irregular, va informar Europa Press. El PSG-PSOE, que va denunciar l'exbaró del PP davant la fiscalia, va acusar ahir el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, d'haver tolerat la «trama generalitzada de corrupció» sota el mandat de Baltar per «finançar empleats i agents electorals del PP».

Notícies relacionades

Un cop admesa a tràmit la querella del fiscal, el PSG-PSOE s'ha personat en la causa per exercir l'acció popular i proposar diligències. Els socialistes temen, segons el seu portaveu a la Diputació d'Ourense, José Ignacio Gómez, que la fiscalia no entri en «el fons de la qüestió, la contractació de familiars i persones directament lligades al PP», més enllà de «la forma irregular» de les contractacions. El portaveu parlamentari del PSG, Abel Losada, va reclamar ahir a Feijóo que expliqui als ciutadans «en quina mesura va tolerar» aquesta «trama». «Van tolerar i van conviure amb una diputació que era un agent electoral del PP i no un agent de desenvolupament social de la província», va afegir Losada.

També el BNG va exigir al PP que «depuri responsabilitats» i no «llenci pilotes fora». La diputada Carme Adán va criticar que l'exdirigent popular va estar «anys fent el que volia» mentre el PP «sabia, consentia i fins i tot aplaudia» el comportament de Baltar.