QUERELLA DE LA FISCALIA

El fiscal acusa Baltar de presumpta prevaricació en la contractació de personal

Els socialistes van denunciar l'expresident de la Diputació d'Ourense per la suposada col·locació irregular d'un centenar de persones

José Luis Baltar, en una imatge del 2004, a Santiago. EFE / LAVANDERIA JR.

José Luis Baltar, en una imatge del 2004, a Santiago. EFE / LAVANDERIA JR.

1
Es llegeix en minuts

LaFiscaliaha presentat unaquerellacontra l'expresidentde la Diputació d'Ourense José Luis Baltar Pumar(PP) per un presumpte delicte continuat deprevaricacióen les contractacions de personal a l'ens provincial. El ministeri públic ha actuat arran d'unadenúnciadel 2010 presentada pelPSdeG-PSOE, han informat fonts jurídiques i d'aquest partit. Segons els socialistes, Baltar estaria darrere de 115 contractacions irregulars.

Durant el congrés del PP el 2010, els socialistes van denunciar "l'escandalosacol·locacióde diversos càrrecs polítics" a la Diputació d'Ourense. La xifra de contractacions pujaria a 115, segons ha apuntat la secretària d'organització del PSOE a la província, María Quintas. L'objectiu d'aquests llos hauria estat, segons ha assenyalat, "garantir la continuïtat de José Manuel Baltar [fill de José Luis Baltar] com a president de la Diputació".

"Mètode caciquil"

Notícies relacionades

Quintas assegura que "això és tan sols la punta de l'iceberg" del que ella defineix com "una trama de corrupció que s'estén des de fa més de dues dècades", en què "s'ha col·locat regidors, alcaldes, fills o dones", sempre amb benefici per al PP. Els socialistes d'Ourense han exigit alpresidentde laXunta,Alberto Núñez Feijóo, una reacció "en conseqüència amb la gravetat dels fets". El PPdeG "sap", afirmen, "que són centenars les persones que van ficar a les institucions que governen a la província d'Ourense pel mateix mètode caciquil".

No obstant, des de la institució provincial garanteixen la bona pràctica en les polítiques de contractació. En un acte amb una associació cultural, el vicepresident de la Diputació d'Ourense, Rosendo Fernández, ha assegurat que "les coses s'han fet i es fan bé".