LA POSICIÓ DELS SOCIALISTES

Navarro insta a celebrar la investidura aquesta setmana

El líder del PSC confirma el seu 'no' a la reelecció de Mas

Pere Navarro i Núria de Gispert, al Parlament.

Pere Navarro i Núria de Gispert, al Parlament. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

El primer secretari delPSC,Pere Navarro, ha traslladat aquest dimarts a la presidenta delParlament,Núria de Gispert, la necessitat que eldebat d'investidura se celebri com més aviat millor, i que "l'ideal" seria que es convoquésaquesta mateixa setmana.

Navarro, que ha estat el segon, desprésdel republicà Oriol JunquerasOriol Junqueras, a reunir-se amb la presidenta de la Cambra, li ha exposat a De Gispert que els socialistes votaran en contra de la investidura d'Artur Mascom apresident de la Generalitataldiscrepar en l'àmbit econòmic i social, encara que veu necessari que tingui lloc com més aviat millor, i més "quan sembla" que hi ha una majoria parlamentària que la facilitaria, en referència aERC.

Notícies relacionades

Segons Navarro, Catalunya necessita un Govern que abordi "el patiment de la gent en aquests moments de crisi" amb uns pressupostos, ha avisat, que seran difícils. Per això, ha plantejat a De Gispert quela cimera anticrisi que proposa el PSCcimera anticrisi, amb la presència de totes les forces polítiques, econòmiques i socials, se celebri al Parlament.

Al seu parer, és necessari intentar acordar "uns mínims d'actuació" contra la crisi per buscar solucions que permetin la reactivació econòmica i la creació de llocs de treball.