'CAS COOPERACIÓ'

Cessa l'interventor de la Generalitat Valenciana, imputat per corrupció

Hernándiz està acusat de revelació de secrets a l'exconseller Blasco

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID / València

ElpresidentdelConsell,Alberto Fabra,ha destituït l'interventorgeneral de laGeneralitat Valenciana,Salvador Hernándiz, imputat per suposadarevelació de secretsen relació amb la presumptafiltraciód'un informe del'cas Cooperació' al diputat del PP a les Corts i exconseller de SolidaritatRafael Blasco. Aquest està imputat al seu torn per sis delictes, entre els quals hi ha prevaricació, suborn i tràfic d'influències.

La filtració d'aquest informe ja li va costar el càrrec, per la seva presumpta participació en el cas, aJosé Manuel Vela, queel 30 de novembre va dimitir com a conseller d'Hisenda i Administració Públicava dimitir.

La destitució d'Hernándiz --la seva plaça ha quedat vacant-- s'emmarca en els canvis en el segon esglaó de l'Administració autonòmica, anunciats ahir pel portaveu del Consell, José Ciscar, després del'última remodelació del Govern valencià remodelacióde la setmana passada. Unes modificacions que Fabra vol situar dins del "procés d'aprimament" de l'Administració valenciana i amb què es passa de 94 a 91 alts càrrecs.

Notícies relacionades

Ciscar va explicar la setmana passada que l'interventor havia confirmat que va entregar l'informe a Vela. El jutjat que va iniciar la investigació del 'cas Cooperació' li havia sol·licitat el document.

Restitució

Per un altre costat, Fabra ha restituïtDora Ivars--l'havia cessat com a directora general de Promoció Institucional-- després que aquesta setmanaes retirés la seva imputació en la peça del 'cas Gürtel' relativa a la contractació de Fitur'cas Gürtel' .