Anar al contingut

'CAS COOPERACIÓ'

Cessa l'interventor de la Generalitat Valenciana, imputat per corrupció

Hernándiz està acusat de revelació de secrets a l'exconseller Blasco

LAURA L. DAVID / València

El president del Consell, Alberto Fabra, ha destituït l'interventor general de la Generalitat Valenciana, Salvador Hernándiz, imputat per suposada revelació de secrets en relació amb la presumpta filtració d'un informe del 'cas Cooperació' al diputat del PP a les Corts i exconseller de Solidaritat Rafael Blasco. Aquest està imputat al seu torn per sis delictes, entre els quals hi ha prevaricació, suborn i tràfic d'influències.

La filtració d'aquest informe ja li va costar el càrrec, per la seva presumpta participació en el cas, a José Manuel Vela, que el 30 de novembre va dimitir com a conseller d'Hisenda i Administració Pública.

La destitució d'Hernándiz --la seva plaça ha quedat vacant-- s'emmarca en els canvis en el segon esglaó de l'Administració autonòmica, anunciats ahir pel portaveu del Consell, José Ciscar, després de l'última remodelació del Govern valencià de la setmana passada. Unes modificacions que Fabra vol situar dins del "procés d'aprimament" de l'Administració valenciana i amb què es passa de 94 a 91 alts càrrecs.

Ciscar va explicar la setmana passada que l'interventor havia confirmat que va entregar l'informe a Vela. El jutjat que va iniciar la investigació del 'cas Cooperació' li havia sol·licitat el document.

Restitució

Per un altre costat, Fabra ha restituït Dora Ivars --l'havia cessat com a directora general de Promoció Institucional-- després que aquesta setmana es retirés la seva imputació en la peça del 'cas Gürtel' relativa a la contractació de Fitur.

0 Comentaris
cargando