La nova fiscal en cap de BCN denuncia "maniobres de desprestigi" contra els fiscals anticorrupció

Ana María Magaldi mostra el seu suport als seus companys en al·lusió a la seva feina en el 'cas Millet'

Anna Magaldi pren possessió com a nova fiscal en cap de Catalunya.

Anna Magaldi pren possessió com a nova fiscal en cap de Catalunya. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts
J. G. ALBALAT / Barcelona

La novafiscal en cap de Barcelona,Ana María Magaldi, ha denunciat en la seva presa de possessió, celebrada avui a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), "les maniobres de desprestigi de què han estat recentment objecte" els fiscals anticorrupció de BarcelonaEmili Sánchez UllediFernando Bermejo, en al·lusió a diverses informacions que qüestionaven la seva actuació en les investigacions sobre CDC pel suposat cobrament de comissions a través delPalau de la Música, en l'època de Fèlix Millet, i les confuses actuacions protagonitzades per comandaments policials.

"Vivim temps de convulsió social i política. La greu crisi econòmica, les retallades que se'n deriven i que ens han afectat a tots, la dramàtica situació en què es troben tants ciutadans, la creixent falta de credibilitat social de les institucions, i fets com les maniobres de desprestigi de què han estat, recentment, objecte els fiscals anticorrupció de Barcelona, no ens han de desanimar", ha assegurat Magaldi en el seu discurs. "Som membres d'una institució de l'Estat que dia a dia, complint les missions encomanades a la Constitució, amb subjecció al principi de legalitat, contribueix a fer possibles la viabilitat de l'Estat", ha afegit. 

Fiscalia pionera

Notícies relacionades

Magaldi ha lloat la "notable eficàcia" amb què treballa la Fiscalia Provincial de Barcelona, i ha destacat que ha estat pionera dins de l'Estat a l'hora de crear serveis especials per a assumptes específics en diferents àmbits. La nova fiscal en cap de Barcelona també ha fet referència a la falta de recursos que històricament pateix la Justícia i especialment ara per les dificultats davant la crisi, i considera que "la inversió en Justícia és sempre rendible, tant socialment com econòmicament".

En la presa de possessió també hi ha intervingut el fiscal superior de Catalunya,Martín Rodríguez Sol, que ha destacat la trajectòria "rigorosa, seriosa i professional" de Magaldi, així com la seva vocació de servei públic. A la cerimònia hi han assistit el conseller d'Interior,Felip Puig, la consellera de Justícia,Pilar Fernández Bozal, el president delTribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC),Miguel Ángel Gimeno, i el director delsMossos d'Esquadra, Manel Prat, entre altres personalitats i juristes.