REACCIONS A LA PROPOSTA DE REFORMA EDUCATIVA

Alonso creu que Rigau va fer "el número" i insta CiU a "començar a governar"

El portaveu del PP al Congrés creu que la consellera buscava plantant Wert "aixecar un mal resultat electoral"

"Ja vam passar aquest xarampió amb Ibarretxe", diu el dirigent del PP sobre l'aposta sobiranista de Catalunya

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, en roda de premsa.

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, en roda de premsa. / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alfonso, ha criticat la consellera d'Educació, Irene Rigau, per abandonar aquest dilluns la conferència sectorial, actitud que atribueix a un intent d'"aixecar un mal resultat electoral". En la seva opinió, Rigau va anar a la reunió en què es debatia l'esborrany de la reforma educativa del Ministeri d'Educació per "aixecar-se sense ni tan sols dialogar". "La consellera va fer un cert número; hi va anar per no anar a la reunió", ha dit.

En una entrevista a 'Los desayunos de TVE', ha instat CiU a "començar a governar i no buscar cortines de fum". Alonso creu que la reforma educativa s'està utilitzant com una "arma llancívola" en termes polítics, i defensa que el que pretén el Govern és "reduir les taxes d'abandonament escolar", basat en un model basat en la LOGSE, que ha imperat en els últims 30 anys però que "no ha funcionat". "Els ciutadans tenen dret que se'ls ofereixi una educació bilingüe i aquest dret està emparat per la Constitució", ha afirmat.

Demana moderació a Urkullu

Notícies relacionades

El portaveu popular no creu que el País Basc segueixi la via sobiranista de Catalunya. "Ja vam passar aquest xarampió amb [l''exlehendakari', Juan José] Ibarretxe i seria de tontos tornar a passar-lo", ha afirmat. Assegura que el PP recolzarà la investidura d'Íñigo Urkullu i aportarà estabilitat al seu Govern a Euskadi "si segueix la línia de moderació".

"Una tercera càmera de consulta"

Alonso també s'ha referit a la proposta del PSOE de portar al Tribunal Constitucional (TC) la no revalorització de les pensions d'acord amb l'IPC, a l'acusar els socialistes de recórrer a l'Alt Tribunal "com una espècie de tercera càmera de consulta". Segons ell, les pensions s'han apujat "el que s'ha pogut" i el Govern ha lluitat per no tocar-les "fins a l'últim minut".

Temes:

LOMCE