LA REACCIÓ DELS CONSERVADORS A L'ESBORRANY DEL MINISTERI

El PPC nega que el català passi a ser una optativa i titlla Rigau d'"incendiària"

Els populars afirmen que el text d'Educació és "només un esborrany" en què s'introdueix la vehicularitat del castellà

Enric Millo, del PPC.

Enric Millo, del PPC.

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / Barcelona

El secretari d'acció política i portaveu delPPC,Enric Millo, ha negat aquest dimarts que l'avantprojecte de la nova llei de millora de la qualitat educativa  llei de millora de la qualitat educativaelaborat pel Ministeri d'Educaciódesigni elcatalàcom una llenguaoptativa i ha acusat la consellera d'Ensenyament,Irene Rigau, de ser una "incendiària"Irene Rigauincendiària i "generar problemes on no n'hi ha". Millo ha insistit que el text és només un esborrany i que el que es pretén és millorar la qualitat educativa per combatre el fracàs escolar i que el castellà "sigui llengua vehicular com marca la llei".

Notícies relacionades

Millo ha acusat Rigau de "desorientar l'opinió pública catalana dientmentidessobre una cosa que és massa delicada" i ha insistit que el document ha de passar una sèrie de processos (reunió sectorial d'aquesta tarda, Consell de Ministres, Congrés dels Diputats, Senat...) per ser aprovat definitivament. I que durant aquest termini s'hi poden introduiresmenes. A més, no ha descartat que el mateix PPC en pugui presentar algunes. També ha negat que es pugui passar curs sense haver aprovat el català i ha remarcat que és la Generalitat qui ha de fixar laproporcionalitatd'hores que s'han d'impartir en aquesta llengua i en castellà. "El que passa --ha denunciat-- és que la proporcionalitat que vol Ensenyament és la de 100% de català i 0% de castellà".

"El PPC seguirà defensant elbilingüisme integradorentre el català i el castellà", ha assegurat el portaveu, que ha reconegut que el Ministeri d'Educacióno ha consultatamb els populars catalans cap aspecte del document. Millo tampoc ha volgut entrar a valorar si el text coincideix amb elprograma electoral amb què els conservadors es van presentar a les eleccions del25-N i ha negat que el Govern central hagi esperat a presentar l'esborrany fins que es coneguessin els resultats dels comicis. "La reunió sectorial d'educació estava fixada per avui; no té res a veure amb les eleccions", s'ha defensat.

Temes:

LOMCE