LA RESSACA POSTELECTORAL

David Fernàndez: "Tenim memòria d'elefant, no de peix"

La CUP rebutja possibles aliances amb les forces del tripartit i avisa que ha vingut "a atabalar la dreta i estressar l'esquerra"

1
Es llegeix en minuts
LAURA PUIG / Barcelona

Eldiputat electede la Candidatura d'Unitat Popular-Alternativa d'Esquerres (CUP-AE)David Fernàndezha avisat aquest dimarts aPSC,ERCiICVque el seu partit té "memòria d'elefant, no de peix". Fernández harebutjatd'aquesta manera possibles aliances amb aquestes forces, a pesar, ha afegit, dels "gestos mediàtics". "Si no coincidimo amb aquests partits per alguna cosa deu ser", ha subratllat abans de posar un exemple: "Eltripartitva tenir oportunitat en set anys d'il·legalitzar les pilotes de goma". "Hem vingut aatabalar ladretaiestressar l'esquerra. No a complementar les forces ja existents".

En la seva primera roda de premsa al Parlament, al costat dels diputats electes Georgina Rieradevall i Quim Arrufat, Fernàndez ha reiterat els tres objectius de la CUP per a la nova legislatura: "Denunciar elsegrestde la democràciaper part dels mercats, aturar un nou cop d'estat financer", si s'aproven els estrictes pressupostos anunciats pel Govern en funcions, "i construir, perquè sí que hi ha alternatives".

Ja en el pla més pràctic, el cap de llista de la força independentista en les eleccions del 25-N ha explicat que lluitaran per accelerar la celebració de laconsultad'autodeterminació, aturar elsdesnonaments, anul·lar el pagament del deute privat [bancari], nacionalitzar els recursos estratègics i reobrir de la comissió del'cas Palau'

Assemblees obertes

En el seu torn, Rieradevall ha valorat l'èxit de la CUP a les urnes, però ha advertit que la "feina de carrer" ha de continuar. "Nosaltres només serem l'altaveu[al Parlament] de tota la gent que no té veu", ha afegit.

Notícies relacionades

Amb l'objectiu de recollir totes aquestes veus, la CUP organitzarà assemblees obertes a tot el territori perquè "tothom qui vulgui pugui aportar la seva proposta". Totes aquestes idees es debatran el pròxim 15 de desembre en el consell polític del partit, per després portar-les al Parlament. Aquest recurs, ha anunciat Rieradevall, "s'utilitzarà durant tota la legislatura".

La reforma de Wert

Sobre la reforma plantejada pelministred'Educació,José Ignacio Wert, Fernàndez ha advocat per la "desobediènciapacífica" i la "tranquil·litat". "El problema el té Wert, que vingui i apliqui la reforma", ha reptat el diputat electe de la CUP, que ha definit el ministre com l'"Espartero del segle XXI". Rieradevall, per la seva part, ha assegurat que la solució a aquest nou conflicte passa per la "independència". I ha llançat un dard a CiU: "Si seguim amb l'estratègia de 'la puta i la Ramoneta' no aconseguirem res".