PRESUMPTE DESVIAMENT DE FONS PÚBLICS

Cau un conseller valencià més pel 'cas Cooperació'

El responsable d'Hisenda cessa abans de ser imputat per filtrar un informe

1
Es llegeix en minuts
LAURA L. DAVID
VALÈNCIA

El conseller d'Hisenda i Administració Pública valencià, José Manuel Vela, va dimitir ahir del seu càrrec hores abans que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) l'imputés per entregar presumptament un informe confidencial sobre elcas Cooperacióa l'exconseller i diputat del PP Rafael Blasco, implicat en la causa que investiga el desviament de fons públics d'ajuda al desenvolupament. Els fets van tenir lloc, presumptament, el 20 de novembre en una sessió de les Corts i van ser gravats per les càmeres del Parlament autonòmic.

Notícies relacionades

El TSJCV havia admès a tràmit la denúncia presentada per la fiscalia contra Vela per la suposada filtració d'un informe sol·licitat per la jutge a la Intervenció de la Generalitat Valenciana sobre l'adequació a la normativa de les subvencions de la Conselleria de Solidaritat, llavors dirigida per Blasco, i que van ser presumptament desviades per la trama. El fiscal va ressaltar en la denúncia la seva alarma perquè «l'imputat llegeixi un document sol·licitat per l'autoritat judicial a la Intervenció abans que l'òrgan judicial peticionari pugui tenir-lo en el seu poder (...) i que aquesta lectura es faci a la seu parlamentària de la qual és diputat l'imputat».

En l'anunci de la seva dimissió, Vela va negar «rotundament» la filtració i va assegurar que se'n va per la «pressió mediàtica» i les «falsedats» que, segons va dir, ha suportat aquests dies. L'exconseller, que feia més de 10 anys que era alt càrrec a Hisenda, va recordar que és catedràtic i que no viu de la política. Vela no és diputat i al cessar al Consell deixarà de ser aforat, i per això la seva causa es veurà ara en un jutjat d'instrucció ordinari.