Anar al contingut

DEBAT AL PARLAMENT EUROPEU

Un eurodiputat flamenc compara Vidal-Quadras amb Franco

Eppink exigeix al Govern espanyol que deixi que els catalans "votin el seu futur"

L'eurodiputat flamenc Derk Jan Eppink ha comparat aquest dimarts el vicepresident del Parlament Europeu, el popular Alejo Vidal-Quadras, amb el dictador Francisco Franco per la seva crida a la Guàrdia Civil a intervenir Catalunya en el cas que es proclamés la independència. Així mateix, Eppink ha exigit al Govern espanyol que deixi que els catalans "votin el seu futur", de la mateixa manera que "David Cameron ho fa a Escòcia". En defensa del conservador ha sortit el seu company de partit, Luis de Grandes, que ha protagonitzat un agre debat amb el representant flamenc, a qui ha acusat d'"insultar i desqualificar des de la més absoluta ignorància".

En un debat a l'Eurocambra, Eppink ha denunciat la carta que Vidal-Quadras va enviar a tots els eurodiputats. "Sembla escrita pel mateix general Franco", ha assegurat el polític flamenc, que també li ha retret que digui que "l'independentisme no és ni pacífic ni democràtic". "I vostè, ¿què és?", li ha preguntat tot seguit.

Crida a la UE

Eppink ha criticat que "fins ara" la Unió Europea, "guanyadora del Nobel de la pau", no hagi actuat contra l'eurodiputat popular, i ha reclamat que se l'obligui a "demanar perdó als catalans" i a "dimitir" com a vicepresident de la cambra.

Després d'aquestes paraules, ha demanat d'intervenir De Grandes, que ha assegurat que el seu company de partit només ha dit "que s'ha d'aplicar el que recull la Constitució espanyola". "La resta són singulars apreciacions personals, que jo puc respectar, però que menyspreo", ha respost a Eppink, en una violenta picabaralla a l'hemicicle davant l'atenta mirada del president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, i el del Consell, Herman van Rompuy.

El diputat flamenc ha replicat exigint al Govern espanyol que posi el conflicte "en mans de la democràcia i no dels tancs".

0 Comentaris
cargando