DEBAT AL PARLAMENT EUROPEU

Un eurodiputat flamenc compara Vidal-Quadras amb Franco

Eppink exigeix al Govern espanyol que deixi que els catalans "votin el seu futur"

El vicepresident de l’Europarlament, Alejo Vidal-Quadras.

El vicepresident de l’Europarlament, Alejo Vidal-Quadras.

1
Es llegeix en minuts

L'eurodiputat flamenc Derk JanEppink ha comparat aquest dimarts el vicepresident delParlament Europeu, el popular AlejoVidal-Quadras, amb el dictador FranciscoFranco per la seva crida a laGuàrdia Civil a intervenirCatalunya en el cas que es proclamés laindependència. Així mateix, Eppink ha exigit al Govern espanyol que deixi que els catalans "votin el seu futur", de la mateixa manera que "David Cameron ho fa aEscòcia". En defensa del conservador ha sortit el seu company de partit,Luis de Grandes, que ha protagonitzat un agre debat amb el representant flamenc, a qui ha acusat d'"insultar i desqualificar des de la més absoluta ignorància".

En un debat a l'Eurocambra, Eppink ha denunciat lacarta que Vidal-Quadras va enviar a tots els eurodiputats. "Sembla escrita pel mateix general Franco", ha assegurat el polític flamenc, que també li ha retret que digui que "l'independentisme no és ni pacífic ni democràtic". "I vostè, ¿què és?", li ha preguntat tot seguit.

Crida a la UE

Eppink ha criticat que "fins ara" la Unió Europea, "guanyadora delNobel de la pau", no hagi actuat contra l'eurodiputat popular, i ha reclamat que se l'obligui a "demanarperdó als catalans" i a "dimitir" com a vicepresident de la cambra.

Notícies relacionades

Després d'aquestes paraules, ha demanat d'intervenir De Grandes, que ha assegurat que el seu company de partit només ha dit "que s'ha d'aplicar el que recull laConstitució espanyola". "La resta són singulars apreciacions personals, que jo puc respectar, però que menyspreo", ha respost a Eppink, en una violentapicabaralla a l'hemicicle davant l'atenta mirada del president de la Comissió Europea, José Manuel DuraoBarroso, i el del Consell, Hermanvan Rompuy.

El diputat flamenc ha replicat exigint al Govern espanyol que posi el conflicte "en mans de lademocràcia i no delstancs".