Anar al contingut

Catalunya ja compta amb tres comarques amb el 100% dels municipis adherits a l'AMI

El Masnou, Sant Pere de Riudebitlles, Roda de Ter i el Brull, últims pobles a declarar-se territori català lliure

CLARA ORTIZ / Barcelona

Per ara ja hi ha tres comarques catalanes amb el 100% dels municipis adherits a l'Associació de Municipis per a la independència (AMI), institució simbòlica que té com a objectiu sumar esforços per a la independència de Catalunya. Aquestes són Osona amb els seus 51 municipis, el Ripollès amb els 19 i el Pla de l'Estany amb 11.

A diferència de l'èxit de la iniciativa en aquestes tres comarques, la Vall de Boí s'ha convertit en el primer municipi de l'Alta Ribagorça a afegir-se a l'AMI, i només queden dues comarques sense cap soci a aquesta associació: el Barcelonès, amb els seus cinc municipis, i la Vall d'Aran amb nou.

Amb la Vall de Boí ja hi ha 597 municipis catalans adherits a l'AMI dels 945 que té Catalunya.

Nous territoris catalans lliures

Aquesta última setmana el Masnou, Sant Pere de Riudebitlles, Roda de Ter i el Brull s'han declarat “territori català lliure” i ja són 105 els municipis catalans que es consideren “lliures” de la legislació espanyola a l'espera que el Govern i el Parlament de Catalunya assumeixin la sobirania nacional. Aquests territoris segueixen l'exemple de Sant Pere de Torelló, el primer poble que es va declarar territori català lliure el 3 de setembre.

El Masnou ha aprovat la moció presentada per CiU i ERC-AM amb els 10 vots de l'equip del govern i de la regidora no adscrita, els vots en contra d'un regidor del PP i un del PSC, i l'abstenció de tres regidors del PSC, ICV- EUiA i el GIM.

A Sant Pere de Riudebitlles, Roda de Ter i el Brull les mocions s'han aprovat per unanimitat.

El municipi de Tordera serà el pròxim a decidir el seu futur de manera simbòlica en el ple del 25 d'octubre.

0 Comentaris
cargando