Anar al contingut

EL DEBAT DEL SOBIRANISME

El bisbe de Solsona assegura que la independència comportarà la creació d'una conferència episcopal catalana

Novell recalca que l'Església recolzarà la secessió si és una decisió presa democràticament pels ciutadans

ROSA MATAS / Lleida

Xavier Novell, el bisbe de Solsona, ha assegurat aquest dimarts que la Santa Seu es podria plantejar crear una conferència episcopal catalana si Catalunya se separés d'Espanya.

"Si Catalunya fos un país independent afectaria l'Església catòlica catalana perquè probablement aquest país desitjaria tenir relacions diplomàtiques amb la Santa Seu i probablement la Santa Seu hauria de pensar la possibilitat de crear una conferència episcopal pròpia d'un país nou", ha afegit Novell, el bisbe més jove d'Espanya, després d'entrevistar-se amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (CDC).

Nova organització econòmica

Novell també ha insinuat que la independència implicaria una nova organització de les finances eclesiàstiques. A Catalunya, ha explicat el bisbe, l'Església es finança "a través dels impostos dels ciutadans i dels donatius personals; i els impostos dels ciutadans estan vehiculats a través de l'Agència Tributària, que entrega els diners a la Conferència Episcopal Espanyola i aquesta, a través d'una fórmula pactada per tots els bisbes, distribueix els diners proporcionalment a les diòcesis".

El prelat de Solsona ha recalcat que l'Església recolzarà allò que democràticament decideixin els ciutadans. "La nostra missió no és organitzar políticament la societat, sinó acompanyar la gent a trobar un sentit a la vida", ha dit. 

0 Comentaris
cargando