EL CAMÍ CAP A LES URNES

CiU, sense majoria absoluta i en mans dels independentistes

El sondeig del GESOP indica un retrocés del PSC i del PP

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

Si l'objectiu d'Artur Mas amb l'avançament electoral era consolidar unamajoria absoluta, els primers indicis no avalen la seva estratègia. Segons el sondeig realitzat per a EL PERIÓDICO DE CATALUNYA pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (GESOP) immediatament després de l'anunci de l'avançament eletoral,CiUobtindria entre 64 i 65 escons, tot just dos o tres més dels que va aconseguir el novembre del 2010.

Els que treuen profit del nou escenari després de lamanifestació de la Diada són Esquerra Republicana, que recupera entre 7 i 8 escons i la tercera posició en la classificació electoral, i Solidaritat que no només no retrocedeix malgrat el gir sobiranista de CiU, sinó que, a més, es mou en unes expectatives d'entre 5 i 6 diputats. Iniciativa es queda igual i Ciutadans guanya adeptes amb la seva oposició frontal a la independència i arriba als 5 diputats.

El PSC i el PP, els més damnificats

El pitjor cost electoral dels últims moviments de Mas se l'emporten el PSC, que passaria de 28 a 21 diputats malgrat els esforços per marcar perfil propi, i el PP, que perdria un terç de la representació actual després del suport a Mas durant dos anys, les retallades de Rajoy i la seva oferta de vot útil per als que rebutgen la independència de Catalunya.

En canvi, si la intenció de Mas amb els moviments de les últimes setmanes era obrir, de veritat, un procés d'autodeterminació, pot ser que arribi a tenir prou majoria per fer-ho en la pròxima legislatura.

Notícies relacionades

Els partits que van votar a favor d'aquesta possibilitat en l'últimdebat de política general al Parlament sumarien 10 escons més dels que tenen actualment i arribarien a un total de 96 sobre 135, mentre que els que hi van votar en contra, el PP i Ciutadans, perdrien tres escons i els socialistes, que es van abstenir, en baixarien set.

<< Llegiu la informació completa delsondeig del GESOP després de la convocatòria del 25-N a e-Periódico.