Fornells de la Selva, Alcarràs, les Borges del Camp i Jorba es declaren "territori català lliure"

Sant Feliu de Guíxols s'afegeix a l'Associació de Municipis per la independència, que comprèn 551 poblacions i 26 consells comarcals

1
Es llegeix en minuts
CLARA ORTIZ / TONI BARDIA / Barcelona

Entre els últims municipis declarats 'territori català lliure' hi ha Ripoll, Vilafranca del Penedès i la Garriga. Aquesta última ha despertat enrenou a Twitter al ser el municipi natal del líder de Ciutadans, Albert Rivera.

Notícies relacionades

Des del dia 3 d'aquest mes, cada dia són més els municipis catalans que se sumen a la iniciativa que va tenir l'ajuntament de Sant Pere de Torelló al declarar-se "territori català lliure". Segons la definició d'aquest municipi, és aquell que segueix de manera provisional la legislació espanyola, a l'espera que el Govern i el Parlament de Catalunya assumeixin la sobirania nacional. A Sant Pere de Torelló li van seguir Calldetenes, Cervià de les Garrigues, Marçà, la Bisbal del Penedès, Premià de Dalt i Arenys de Munt.

Sant Feliu de Guíxols, nou adepte a l'AMI

Per un altre costat, l'Associació de Municipis per la Independència, que té com a objectiu sumar esforços per a la independència de Catalunya, ja suma 551 poblacions des que aquest dimecres l'ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va aprovar la moció per entrar a l'associació amb 19 vots de 21. Per la seva part, Rubí no va aprovar la moció pels vots en contra de PP i PSC.