Anar al contingut

Noves protestes contra les retallades a Madrid

Els funcionaris de l'ajuntament de la capital d'Espanya s'uneixen a les manifestacions

Aquest dilluns han tornat a manifestar-se centenars de persones al centre de Madrid en protesta per les retallades anunciades la setmana passada pel Govern. Els manifestants s'han concentrat a partir de les onze del matí.

S'han produït tres marxes simultànies. La primera ha transcorregut per la Gran Vía i s'ha dirigit al Congrés dels Diputats, on han coincidit amb el 'seguici fúnebre' convocat pels empleats municipals de l'Ajuntament de Madrid.

La segona concentració s'ha localitzat al carrer de Génova, davant de la seu del Partit Popular, on aproximadament un centenar de funcionaris, la majoria treballadors del Ministeri de Justícia, han corejat "No a les retallades, Rajoy dimissió" o "Que sigui un diputat el pròxim aturat". En una improvisada pancarta s'hi podien llegir suggeriments dirigits al President del Govern sobre on retallar la despesa pública: diputats, senadors, cotxes oficials, pensions vitalícies, ambaixades, regidors, diputacions o directius de banca.

La tercera s'ha iniciat a l'Hospital 12 de Octubre i ha estat protagonitzada pels treballadors d'aquest centre, que han cridat "Rajoy, paciència, t'esperem a urgències".

SITUACIÓ INSOSTENIBLE

Bombers, policies fora de servei, sanitaris, professors i altres funcionaris de l'Administració pública han unit la seva veu per recordar que no és la primera retallada que reben i que la situació és, tal com han apuntat, "insostenible".

Segons fonts de l'Ajuntament de Madrid, els talls han estat intermitents al passeig de la Castellana, a l'altura de la plaça de Castilla, de Nuevos Ministerios i de la plaça de San Juan de la Cruz, coincidint amb la ubicació, entre altres, dels jutjats i de diversos ministeris com el de Foment i Agricultura.

També s'han produït talls al carrer d'O'Donell, amb la presència de metges i infermeres de l'Hospital Gregorio Marañón i a les portes del Ministeri d'Hisenda. A la Gran Vía s'ha tallat el trànsit a l'altura de Callao, Alcalá i el Banc d'Espanya.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.