El PSOE assegura que si Espanya és intervinguda "serà responsabilitat del Govern"

Els socialistes diuen un "no com una casa" a les retallades i recolzen les protestes ciutadanes als carrers

Valenciano recorda als manifestants que "el PSOE no s'assembla al PP" perquè sempre "va procurar protegir els col·lectius vulnerables"

2
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN

La vicesecretària general del PSOE,Elena Valenciano, ha manifestat aquest dilluns que si Espanya finalment és “rescatada” per la Unió Europea, “serà responsabilitat” exclusiva del Govern per la seva "desastrosa gestió de la crisi" i per aprovar un ajust "injust" que conduirà Espanya a una "profundarecessió".

En resposta a la secretària general del PP,María Dolores de Cospedal, que ha manifestat que "alguns partits semblen que volen que el país siguiintervingut", Valenciano ha assenyalat que si es produís aquesta intervenció, serà culpa del Govern per "no haver segut amb ningú i haver pres decisions per laporta del darrere que comprometen el futur del país". La número dos del PSOE ha recordat que el PSOE segueix disposat a tancar unpacte d'Estat amb el Govern per buscar de forma consensuada una sortida a la crisi però segons la seva opinió l'Executiu "ha rebutjat aquesta oferta una vegada darrere l'altra". Malgrat aquesta actitud, el PSOE ha tornat a emplaçar Mariano Rajoy que segui amb els partits, sindicats i Comunitats Autònomes per arribar a "acords amplis" que tinguin validesa en els pròxims 10 o15 anys.

Després de l'Executiva federal del partit, on s'ha analitzat "la tremenda situació" que travessa Espanya, Valenciano ha subratllat que el partit socialista dirà un "no com una casa" a les retallades i "activarà tots els mecanismes per frenar-les". Així, els socialistes han mostrat la seva disposició a parlar "amb tots els col·lectius afectats" i amb els sindicats per "teixir unagran xarxa en defensa dels perjudicats". 

COMPRENSIÓ AMB LES PROTESTES

La número dos del PSOE ha assenyalat que comprèn "la indignació ciutadana" que des que es van anunciar les retallades es reflecteix als carrers de diverses ciutats perquè "la política no ha estat capaç de resoldre" els problemes de la gent. En resposta a la pregunta de si el PSOE participarà en les protestes, la dirigent ha manifestat que el seu partit estarà "del costat dels col·lectius, grups i sindicats que reclamen una política diferent". 

En aquest sentit, ha recordat als ciutadans que la setmana passada es van concentrar al davant de la seu socialista a Madrid que "el PSOE no s'assembla al PP perquè en la gestió de la crisi sempre ha procurat protegir els col·lectius més vulnerables". Valenciano ha recordat als funcionaris que el Govern socialista "no destruirà" llocs de treball públics, com en la seva opinió sí que ho està fent el PP, a més de rebaixar els salaris dels funcionaris. 

Notícies relacionades

EL CONFLICTE AMB LES COMUNITATS AUTÒNOMES

Valenciano s'ha referit, per una altra part, a la intenció governamental que lesComunitats Autònomes facin un ajust extra, malgrat que Brussel·les ha concedit a Espanya un any més per complir amb el compromís de dèficit. La dirigent socialista ha assenyalat que "Montoro (en referència al ministre d'Hisenda) és una espècie de Merkel (la cancellera alemanya) de les Comunitats Autònomes". El PSOE ha criticat que el que "Rajoy demana a Brussel·les, l'hi nega a les comunitats" i ha reclamat a l'Executiu que convoqui els presidents autonòmics per arribar a un acord.