LA RÈPLICA DELS CONSERVADORS

El PPC defensa que suprimint les 'ambaixades' no seria necessari l'euro per recepta

Camacho allarga la mà al Govern de Mas per seguir arribant a acords

1
Es llegeix en minuts
RAFA JULVE / Barcelona

Suprimir les delegacions de laGeneralitata l'exterior, acabar amb les “subvencions identitàries” i seguiraprimant l'Administració. La presidenta del PPC,Alicia Sánchez-Camacho, ha recuperat aquests tres cavalls de batalla dels populars per reclamar-li al presidentArtur Masque els porti a terme si vol complir amb l'objectiu de dèficit. Com a exemple, la líder popular ha esgrimit que les'ambaixades'“costen 32 milions d'euros” i que el Govern català “recaptarà aquest any 30 milions amb l'aplicació de l'euro per recepta”. Si s'eliminessin aquests organismes a l'estranger, ha raonat, no seria necessari mantenir la norma farmacèutica.

Camacho ha recordat a Mas que “no és president d'un Estat, el president d'una comunitat autònoma”, i per això li ha demanatlleialtat amb el Govern central per “sortir tots junts” de la crisi. No li ha agradat a la dirigent conservadora que el cap de l'Executiu català culpi el Gabinet de Mariano Rajoy de les últimes retallades. “Vostè només compleix amb els acords a què es va comprometre en el debat d'investidura per complir amb eldèficiti reduir el deute. No va ser una obligació de Rajoy”, li ha recriminat.

Notícies relacionades

La presidenta dels populars catalans també ha respost a les acusacions de Mas sobre lacentrifugació de la despesaque ell atribueix al Govern central. "Vostès centrifuguen la despesa cap alsajuntaments catalans", li ha contestat, per després insistir que elimini les "subvencions identitàries", que segons els seus comptes costen 600 milions d'euros anuals a la Generalitat.

Proposta d'aliança

Però no tot han estat retrets a l'Executiu de CiU. És cert que Camacho s'ha lamentat que els nacionalistes han incomplert gran part de l'acord amb el PPC perquè aquest s'abstinguésen la votació dels pressupostos. No obstant, això no ha evitat que la presidenta popular hagi tornat a allargar la mà al president per arribar a acords en el futur. Fins i tot en la negociació sobre elpacte fiscal i, també, sobre els comptes de la Generalitat per al 2013, segons ha semblat entendre's del discurs de la dirigent conservadora. "La millor aliança que s'ha pogut fer ha sigut amb el PPC", ha defensat Camacho.