Anar al contingut

LA RÈPLICA DELS CONSERVADORS

El PPC defensa que suprimint les 'ambaixades' no seria necessari l'euro per recepta

Camacho allarga la mà al Govern de Mas per seguir arribant a acords

RAFA JULVE / Barcelona

Suprimir les delegacions de la Generalitat a l'exterior, acabar amb les “subvencions identitàries” i seguir aprimant l'Administració. La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha recuperat aquests tres cavalls de batalla dels populars per reclamar-li al president Artur Mas que els porti a terme si vol complir amb l'objectiu de dèficit. Com a exemple, la líder popular ha esgrimit que les 'ambaixades' “costen 32 milions d'euros” i que el Govern català “recaptarà aquest any 30 milions amb l'aplicació de l'euro per recepta”. Si s'eliminessin aquests organismes a l'estranger, ha raonat, no seria necessari mantenir la norma farmacèutica.

Camacho ha recordat a Mas que “no és president d'un Estat, el president d'una comunitat autònoma”, i per això li ha demanat lleialtat amb el Govern central per “sortir tots junts” de la crisi. No li ha agradat a la dirigent conservadora que el cap de l'Executiu català culpi el Gabinet de Mariano Rajoy de les últimes retallades. “Vostè només compleix amb els acords a què es va comprometre en el debat d'investidura per complir amb el dèficit i reduir el deute. No va ser una obligació de Rajoy”, li ha recriminat.

La presidenta dels populars catalans també ha respost a les acusacions de Mas sobre la centrifugació de la despesa que ell atribueix al Govern central. "Vostès centrifuguen la despesa cap als ajuntaments catalans", li ha contestat, per després insistir que elimini les "subvencions identitàries", que segons els seus comptes costen 600 milions d'euros anuals a la Generalitat.

Proposta d'aliança

Però no tot han estat retrets a l'Executiu de CiU. És cert que Camacho s'ha lamentat que els nacionalistes han incomplert gran part de l'acord amb el PPC perquè aquest s'abstingués en la votació dels pressupostos. No obstant, això no ha evitat que la presidenta popular hagi tornat a allargar la mà al president per arribar a acords en el futur. Fins i tot en la negociació sobre el pacte fiscal i, també, sobre els comptes de la Generalitat per al 2013, segons ha semblat entendre's del discurs de la dirigent conservadora. "La millor aliança que s'ha pogut fer ha sigut amb el PPC", ha defensat Camacho.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.