ANUNCI OFICIAL

Esperanza Aguirre no assistirà a la final de la Copa del Rei

El Govern madrileny considera "lamentable" la polèmica per les seves peticions de suspendre el partit si hi ha protesta nacionalista

1
Es llegeix en minuts

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, no assistirà a la final de laCopa de Rei que disputaran demà divendres el Barcelona i l'Athletic de Bilbao a l'estadi Vicente Calderón, segons ha informat avui el vicepresident regional, Ignacio González.

El número dos del Govern madrileny -que tampoc té previst assistir a la final- ha qualificat de "lamentable" la polèmica que han suscitat les recents declaracions de la presidenta madrilenya.

Unes declaracions en què Aguirre plantejava suspendre lafinal de Copa entre el Barcelona i l'Athletic si lesaficions basca i catalana "xiulen" elpríncep Felip, la bandera o l'himne espanyol i que van donar lloc a una allau de crítiques i opinions, fins i tot a les files del seu propi partit. Entre aquestes crítiques hi ha la del president basc, Patxi López, que ahir va enviar una carta a Aguirre -i que ella ja ha rebut- en què, segons ha comentat el mateixlehendakari,li deia "tot el que havia de dir" respecte a les seves polèmiques paraules.

Notícies relacionades

González, que ha informat que Aguirre tenia previst respondre a aquesta carta "avui mateix", ha demanat al president basc "que faci una crida a les aficions i especialment a la seva, perquè realment respectin" el que constitueix "un esdeveniment esportiu i els símbols de l'Estat".

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, acompanyaran el Príncep d'Astúries a la final del partit de Copa del Rei.