COMPAREIXENÇA AL CONGRÉS

El PSOE, Izquierda Unida i ERC demanen que Fernández Díaz respongui per la càrrega policial a València

Els partits reclamen explicacions sobre la "repressió" a estudiants de batxillerat

1
Es llegeix en minuts

ElPSOE, Izquierda Unida i Esquerra Republicana han sol·licitat les compareixences del ministre de l'Interior,Jorge Fernández Díaz, i del director general de laPolicia Nacional, Ignacio Cosidó, perquè informin el Congrés dels incidents registrats la setmana passada a València entre estudiants i policies, i que s'han repetit aquest dilluns.

Elgrup parlamentari socialista, IU i els republicans demanen explicacions sobre la "contundent repressió" de la policia aestudiants de batxillerat que es manifestaven contra les retallades de la Generalitat valenciana en matèria educativa.

En la petició de compareixença, el diputat d'IU Ricardo Sixto considera que en l'actual moment de "conflictivitat social" provocat per les retallades posades en marxa pel Govern els responsables de la seguretat han de treballar "amb mà molt fina" i no amb "mà dura", com segons ell està passant.

Notícies relacionades

Sixto entén que Fernández Díaz ha d'exposar "amb tota claredat" al Congrés com treballaran les Forces de Seguretat de l'Estat a partir d'ara i aclarir els dubtes sobre les ordres que tenen els agents davant les reivindicacions públiques que es puguin produir al carrer.

Precisament, Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha presentat aquest dilluns una denúncia davant la Fiscalia de Menors perquè investigui si l'actuació del Cos Nacional de Policia durant les protestes estudiantils són constitutives dels delictes de lesions i detenció il·legal.