ha entrat per una porta del darrere

Camps arriba a la Universitat d'Elx entre esbroncades i insults

L'expresident valencià ha anat a defensar la seva tesi doctoral: 'Propostes per a la reforma del sistema electoral'

Un home li ha demanat que es "pagui els vestits" i el polític l'ha instat que es disculpi i li doni el seu nom i els seus cognoms

Ha llegit la seva tesi doctoral: ’Propostes per a la reforma del sistema electoral’. / ATLAS / FOTO: MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la GeneralitatFrancisco Camps ha estat rebut a laUniversitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, on ha anat a llegir la sevatesi doctoral, entreesbroncades, insults i xiulades per més de mig centenar de joves convocats pel col·lectiu Pren la Plaça. 15M.

Camps, que ha entrat a l'edifici acadèmic on defensarà la seva tesi,Propostes per a la reforma del sistema electoral, per unaporta del darrere, ha assegurat que se sentia "feliç" de ser avui a la Universitat d'Elx, una infraestructura acadèmica que, segons ha recordat, va defensar en la seva etapa com a conseller d'Educació.

Preguntat per un periodista si podria tenir algun tracte de favor en la defensa de la tesi, Camps ha asseverat que "mai" ha demanat un tracte de favor, i ha afegit que ha tingut "la sort" de presentar-se davant els ciutadans perquè consideressin si volien "que fos president" de la Generalitat.

"Xoriço"

Abans d'accedir a l'edifici acadèmic, diversos joves s'han dirigit a Camps i li han dit "xoriço", "pocavergonya" i "hipòcrita".

"Estic molt orgullós de ser aquí, de veure com el campus està ple d'estudiants, molt educats i macos, suposo per l'entusiasme que algú vingui a defensar la seva tesi", ha afegit Camps.

Vestits

Durant el trajecte des de l'aparcament fins a l'edifici on llegirà la tesi, un home li ha demanat a Camps que es "pagui els vestits" i l'expresident, dirigint-se a ell, l'ha instat a demanar-li disculpes.

"Ha dit una cosa que no és certa. Li demano que es disculpi", ha respost Camps, que ha sol·licitat a l'home que li donés el seu nom i els seus cognoms, però aquest últim s'hi ha negat.

Mig centenar de joves segueixen concentrats davant la porta principal de l'edifici Torre Tamarit per protestar per la presència de Camps, davant la presència d'uns 40 agents de la Policia Nacional.

Els concentrats, que estan fent sonar els xiulets i les botzines que porten, han mostrat pancartes amb diversos lemes, comCorrupte,Tesi doctoral en 'corte y confección'iLa invasió dels xoriços corruptes.

Valoració del tribunal

Notícies relacionades

La defensa de la tesi i posterior discussió serà valorada pels cinc membres que integren el tribunal, segons la informació exposada per la UMH.

La tesi, entregada el 9 de gener, està dirigida pel professor visitant de Dret Constitucional del Departament de Ciència Jurídica de la UMH Vicente Garrido, que des del 2003 és president del Consell Jurídic Consultiu de la Generalitat.