ARRAN DE LA SENTÈNCIA ABSOLUTÒRIA

El PSOE recorda la "responsabilitat política" de Camps

Els socialistes valencians subratllen que encara s'investiga el presumpte finançament irregular del PP

1
Es llegeix en minuts

ElPSOE ha expressat respecte per lasentència absolutòria de l'expresident de la Comunitat Valenciana Francisco Camps i l'exsecretari general delPP en aquesta comunitatRicardo Costa pel conegut com a cas dels vestits, però ha apel·lat a la "responsabilitat política" de l'exmandatari autonòmic i ha recordat que els tribunals encara estan investigant el presumpte finançament irregular del PP valencià.

Així ho ha assegurat en una roda de premsa al Congrés la dirigent socialista i diputada per València Inmaculada Rodríguez Piñero, que ha subratllat que, malgrat el veredicte del jurat popular, el PSOE segueix mantenint que Camps "no va estar a l'alçada de les circumstàncies" i que aquest cas no és més que "la punta de l'iceberg" de latrama Gürtel.

La responsabilitat de Correa

Rodríguez Piñero ha volgut deixar clar que el seu partit respecta "les decisions i sentències dels tribunals", però ha fet èmfasi que "s'han de diferenciar les responsabilitats polítiques de les penals". En aquest context, ha emfatitzat que en opinió del PSOE, Camps "no va estar a l'altçada de les circumstàncies" i que ha estat "en gran part responsable" que València hagi saltat a tots els titulars per "mala gestió, corrupció, malbaratament i obres faraòniques".

Notícies relacionades

"El cas dels vestits no és més que la punta de l'iceberg de l'entramat de corrupció més important que es coneix fins ara, elcas Gürtel, ha afegit. Rodríguez Piñero ha recordat que en aquest cas s'hi inclou "el suposat finançament irregular del PP de la Comunitat Valenciana, on s'han malgastat milions d'euros de tots els espanyols, no només dels valencians".

Per tot plegat, ha avisat els populars que no haurien "llançar les campanes al vol" i ha destacat que el judici a Camps i Costa ha posat de manifest, mitjançant les gravacions que s'han pogut escoltar, la "camaraderia" i el "col·leguisme" que hi havia entre l'expresident autonòmic i Álvaro Pérez, àliesel Bigotes, un dels presumptes capitostos de latrama Gürtel. "I no s'ha d'oblidar que el senyor Correa segueix a la presó", ha afegit Rodríguez Piñero en referència aFrancisco Correa, suposat responsable de tot l'entramat.