REACCIONS POLÍTIQUES A LA IMPUTACIÓ DEL GENDRE DEL REI

PP i PSOE esperen que la justícia aclareixi la situació d'Urdangarín

El PNB demana que els tribunals no tinguin cap deferència amb el duc de Palma

1
Es llegeix en minuts

Lesreaccions polítiques a la notícia de laimputació del duc de Palma, Iñaki Urdangarín, per les presumptes activitats delictives de l'Institut Nóos, que va presidir fins al 2006, no s'han fet esperar. PP iPSOE han expressat el seurespecteper les actuacions judicials i el seu desig que s'aclareixi aviat la situació del gendre del Rei. Per la seva part, el PNB ha reclamat que els tribunals no tinguincap deferència amb Urdangarín i que aquest sigui tractat com un ciutadà qualsevol.

Després de conèixer la decisió del jutgeJosé Castro, ladirecció del PSOE ha expressat, "com fa davant qualsevol actuació judicial", el seu "profund respecte per la decisió de la justícia". Les fonts socialistes han reiterat el seu desig que s'aclareixi com més aviat millor tot el que ha passat en relació amb l'Institut Nóos i el duc de Palma.

El vicesecretari de comunicació del PP,Esteban González Pons, ha assenyalat l'"absolut respecte" del partit al Govern per la decisió del jutge d'imputar Urdangarín i ha demanat que, "pel bé de tots, es conegui tota la veritat al més aviat possible". En un comunicat, González Pons ha mostrat la seva confiança que la investigació judicial serveixi per aclarir "els fets i les responsabilitats", i ha reclamat que es respecti la presumpció d'innocència de totes les persones implicades en el cas.

 

Qualsevol deferència serà "anòmala"

Notícies relacionades

Per la seva part, el PNB, que ha qualificat d'"èticament deplorables" els delictes de què s'acusa Urdangarín (malversacióde cabals públics,prevaricació, frau i falsedat documental), ha reclamat que la justícia tracti el gendre del Rei com qualsevol altre ciutadà.Emilio Olabarria, portaveu de justícia del PNB al Congrés dels Diputats, ha assenyalat que amb Urdangarín "'han de discórrer normalment els procediments judicials, sensecap singularitat" i ha assenyalat que qualsevol deferència per part dels tribunals seria "anòmala".

"El millor que pot passar és que la justícia faci les actuacions degudes com passaria amb qualsevol altre ciutadà", ha insistit Olabarria.

Temes:

Cas Nóos