NOVA COMPOSICIÓ

Tres catalans formaran part de la nova Mesa del Congrés

Dolors Montserrat s'afegeix a Teresa Cunillera (PSC) i Jordi Jané (CiU), que repeteixen en el càrrec

Dolors Montserrat (PP), Jordi Jané (CiU) i Teresa Cunillera (PSC).

Dolors Montserrat (PP), Jordi Jané (CiU) i Teresa Cunillera (PSC).

1
Es llegeix en minuts

Dolors Montserrat(PPC) iJordi Jané (CiU), com a vicepresidents tercer i quart, respectivament, iTeresa Cunillera (PSC), com a secretària, seran els tres catalans que formaran part de la novaMesa del Congrés dels Diputats que presidirà l'exministreJesús Posada (PP).

Catalunya manté així la sevaquotade representants a la Mesa, ja que durant l'anterior legislatura (2008-2011) també van ser tres els membres de partits catalans representats, encara que durant aquest  període van ocupar tres vicepresidències.

Cunillera, que va ocupar la vicepresidència primera de la Mesa i ara serà secretària, iJordi Jané, que ja va ocupar la quarta vicepresidència en l'anterior legislatura repeteixen, mentre que Dolors Montserrat substitueix Jorge Fernández Díaz, que fins avui era el més ferm candidat a presidir el Congrés, en la tercera vicepresidència.

Dolors Montserrat Montserrat, filla de la dirigent del PPC Dolors Montserrat, va néixer a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) el 1973 i és diputada al Congrés des de l'anterior legislatura (2008-2011), en què va exercir deportaveu adjunta del PP en la comissió de Justícia. En aquests comicis va ocupar el número cinc per Barcelona de la candidatura encapçalada per Jorge Fernández Díaz.

Membre del comitè executiu del PPC

La seva mare, Dolors Montserrat, és diputada al Parlament des del 1988 i va ser presidenta del PP a Barcelona entre els anys 2000 i 2008.

Notícies relacionades

Montserrat Montserrat, als seus 38 anys, també és membre del Comitè Executiu del PP a Catalunya des del 2004 i és regidor i portaveu del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia i es converteix així en la primera designació del PP català en aquesta nova etapa de Govern popular a Espanya.

Llicenciada en Dret per la Universitat Abad Oliba, Montserrat ha exercit des del 1997 com a advocada amb despatx propi especialitzat en dret urbanístic, immobiliari i ambiental, i també com a advocada d'ofici entre el 1997 i el 2004.