Canvis a la Carta Magna

Els sindicats sortiran al carrer per exigir el referèndum

CCOO i UGT criden a manifestar-se el 6 de setembre a Madrid contra la modificació

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
MADRID

Els principals sindicats espanyols van mostrar ahir el seu rebuig a la proposta del PSOE i el PP de reforma constitucional per fixar un límit de dèficit públic a la Carta Magna. Per escenificar la seva negativa, CCOO i la UGT han acordat amb altres organitzacions socials convocar concentracions a tot Espanya demà i dijous. A més, faran una gran manifestació a Madrid el 6 de setembre. Així ho van anunciar ahir els secretaris d'acció sindical de CCOO, Ramón Górriz, i d'UGT, Toni Ferrer, que, després de reunir-se amb 13 organitzacions més (entre elles Unió Sindical Obrera -USO-, Sindicat d'Estudiants d'Espanya, Plataforma 2015 I +, Consell de la Joventut, Pau Ara i Coordinadora d'Oenagés d'Espanya, Socialisme 21 i Adicae), van demanar a diputats i senadors que votin contra la reforma en el tràmit parlamentari i que, en cas que finalment tiri endavant, sigui sotmesa a referèndum.

Les organitzacions van explicar que les dates de les mobilitzacions d'aquesta setmana es fixaran definitivament després de discutir amb altres organitzacions i «ciutat per ciutat» la manera com s'articularan de la millor forma, perquè la voluntat és que les manifestacions i concentracions siguin «unitàries». A Madrid, la manifestació començarà a les 19.00 hores a la plaça de la Cibeles i s'acabarà a la Puerta del Sol.

A més, sindicats i organitzacions també es van comprometre a recolzar qualsevol mobilització convocada amb aquests mateixos objectius, alhora que van apostar per campanyes de recollida electrònica de firmes contra la reforma i per demanar un referèndum.

Notícies relacionades

«DECISIÓ MOLT GREU» / Tots els assistents a la reunió van consensuar un document en què expressen la seva preocupació davant una «decisió molt greu» del PSOE i el PP que «posa en risc» el teixit social espanyol, que a més s'ha plantejat d'una forma «inacceptable» i amb «nocturnitat i traïdoria». «Amb aquesta actitud s'agafen números per generar el conflicte social», va advertir Górriz, que va assenyalar que els parlamentaris, com a representants dels ciutadans, saben que hi ha un «clam que està en contra» de la reforma de la Constitució.

Per la seva part, Ferrer va recalcar el respecte dels sindicats per l'«autonomia» de diputats i senadors, però va incidir que els ciutadans tindran molt present quines formacions han recolzat la reforma i han negat el referèndum. «El conflicte està plantejat, i és difícil preveure quines conseqüències tindrà», va advertir el dirigent obrer. Aquest va afegir el seu convenciment que amb la reforma exprés de la Carta Magna els seus promotors pretenen «deixar lligat per al futur la retallada de l'Estat del benestar».