DIA INTERNACIONAL DEL COR

Carme Chacón revela que pateix una cardiopatia congènita

La ministra de Defensa ha participat en la presentació d'una campanya per sensibilitzar la població sobre aquest mal

1
Es llegeix en minuts
EFE / Barcelona

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha revelat que pateix una cardiopatia congènita però que viu amb total plenitud. Ha fet aquestes declaracions coincidint amb el dia internacional del cor. "Tinc un ventricle obturat en un cor que està al revés, però faig una vida totalment normal", ha explicat Chacón

A Espanya hi ha 100.000 persones que pateixen cardiopatia congènita i viuen una vida normal. Dos de cada mil nens neixen amb cardiopatia. La ministra ha participat en l'acte de presentació de la campanya informativa que l'ACB, la Federació Espanyola de Bàsquet, el Barça i el Madrid posaran en marxa per sensibilitzar a la societat sobre el que és i el que suposa la cardiopatia congènita.

El cardiòleg Màrius Petit ha explicat que "aquest quadre és més habitual del que es podria creure i és més suportable del que sembla a primera vista". "Es tracta, en resum, d'un trastorn estructural del cor, generalment hereditari, que es detecta al néixer o en els primers cinc dies de vida", ha afegit.

"Viure amb plenitud encara que hi hagi problemes"

Notícies relacionades

Chacón ha dit que des de petita els seus pares li van inculcar "una vida sana i que s'ha de viure amb plenitud encara que hi hagi problemes". La ministra de Defensa ha acabat la seva intervenció amb un agraïment a "totes les persones i a tots els metges que ajuden a viure" en plenitud de condicions els que pateixen cardiopatia congènita.

També ha recordat que és molt important que quienes en les seves famílies tinguin antecedents de la dolencia perquè es facin un electrocardiograma. "Poden salvar la vida i es viu millor si se sap", ha sentenciat.