Anàlisi

Hereu és un cas real; Tura, una hipòtesi

1
Es llegeix en minuts
Àngels Pont

Els socialistes millorarien significativament les seves expectatives electorals a la ciutat de Barcelona en el cas que el candidat fos l'exconselleraMontserrat Tura.De sobres és sabut que la força del candidat és determinant per anar a les urnes. En l'enquesta que es presenta en aquestes pàgines es posa de manifest.

Notícies relacionades

De la consulta es desprèn que l'escenari municipal ambJordi HereuiXavier Triasseria molt similar al de les últimes autonòmiques a la ciutat. TantHereucomTriasvan a remolc dels resultats dels seus respectius partits. L'alcalde no és capaç d'aportar un diferencial municipal associat a la seva feina o el seu lideratge. ITriasno sembla capaç de mantenir els resultats que se li estimen en la situació actual quanTuraapareix en escena.

S'ha de ser cautelós en la interpretació dels dos escenaris. El d'Hereués l'escenari real. El deTuraés hipotètic. Les possibilitats reals de l'exconsellera no començaran a comptar fins l'endema de la seva elecció en el cas que ella sigui finalment la candidata. Però les dades posen de manifest que la presència deTuraposaria obstacles en el camí deTriascap a l'alcaldia i aportaria més competitivitat a les eleccions per elegir el pròxim alcalde o alcaldessa de la ciutat.