PRIMERA REUNIÓ DE L'ANY DEL CONSELL EXECUTIU

Mas redueix un 23% els alts càrrecs de la Generalitat

El president anuncia una pròxima retallada que afectarà el personal eventual i els assessors

Artur Mas, al Palau de la Generalitat.

Artur Mas, al Palau de la Generalitat. / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
JOSE RICO / Barcelona

El Govern d'Artur Mas ha aprovat en la seva primera reunió ordinària una reducció del 23% de la xifra d'alts càrrecs de l'Administració catalana. El president de la Generalitat ha anunciat que l'estructura directiva de l'Executiu tindrà 41 secretaries i direccions generals menys, de manera que el número d'alts càrrecs passarà de 177 a 136. Al mateix temps, Mas ha assegurat que abans de finals de mes executarà una altra reducció de personal, que afectarà els treballadors eventuals i els assessors dels diferents departaments.

El cap de l'Executiu ha emmarcat la reducció d'alts càrrecs en el pla d'austeritat que va prometre durant la campanya electoral. En concret, ha assenyalat que es tracta de la segona fase d'aquell paquet de mesures, que es va iniciar amb la reducció de 15 a 12 conselleries. "Volem donar imatge i enviar un missatge d'austeritat des del primer moment. Hem eliminat el que era prescindible", ha afirmat Mas en la primera roda de premsa posterior a un Consell Executiu.

El pla del president és aprovar abans que acabi el gener una retallada'"significativa" en el personal eventual de la Generalitat i, en un termini de dos mesos, reorganitzar els organigrames dels departaments per "visualitzar" una estructura més austera. L'última fase arribarà a principis d'estiu, quan Mas té previst reduir el nombre i l'estructura de les empreses públiques (consorcis, entitats, societats...).

Els nous nomenaments

El Govern ha nomenat aquest dimarts set directors generals, cinc secretaris i quatre directors de vuit departaments. A la Conselleria de Presidència s'han fet tres nomenaments: Jordi Baiget serà director general de Coordinació Interdepartamental; Xavier Martorell, director d'Anàlisi i Prospectiva; Jordi Cuminal, director general de Comunicació, i Antoni Molons, director general de Mitjans Audiovisuals.

El secretari d'Estratègia i Coordinació de la Conselleria de Salut serà el diputat Francesc Sancho, mentre que Josep Maria Padrosa dirigirà el Servei Català de la Salut (Catsalut). A la Conselleria d'Economia i Coneixement s'incorpora com a directora de serveis Elena García-Valdecasas, que porta una àmplia trajectòria ocupant càrrecs de diferent responsabilitat a l'administració, i és germana de qui va ser ministra i delegada del Govern a Catalunya Julia García-Valdecasas.

Notícies relacionades

El fins ara vicepresident de la Fundació Blanquerna-URL, Lluís Font, assumeix la secretaria de Polítiques Educatives, i la doctora en dret Esther Sánchez, que procedeix d'Esade, s'encarregarà de la secretària d'Ocupació. Joan Auladell s'encarregarà de la direcció general de Relacions Institucionals amb el Parlament, i el també democristià Antoni Castellà, el secretariat d'Universitats i Recerca.

Antoni Reig serà el nou director general de Joventut, mentre que Carmela Fortuny assumirà la direcció general de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS). Adolf Martínez serà el director de Serveis de la Conselleria de Justícia; Santiago Ballester, director general de Dret i d'Entitats Jurídiques, i Maria del Carme Virgili, secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia.