A L'ESPERA DEL RESULTAT DEL 28-N

Carulla reorganitzarà el Palau amb una junta de confiança

La nova presidenta va doblar en vots la candidatura d'Enrech

Mariona Carulla (esquerra) és rebuda amb flors per personal del Palau de la Música, ahir.

Mariona Carulla (esquerra) és rebuda amb flors per personal del Palau de la Música, ahir. / Jonathan Grevsen

1
Es llegeix en minuts
JOSEP-MARIA URETA
BARCELONA

Mariona Carulla i la candidatura de persones de la seva total confiança a l'Orfeó i a la Fundació

-amb majoria de representants del mecenatge- prepararà a partir de dimarts el nou organigrama que substitueixi l'entramat actual del Palau de la Música i faciliti una gestió unificada del que han estat tres compartiments estancs (Consorci, Orfeó i Fundació) creats per Millet per facilitar les seves maquinacions. El triomf electoral de dimarts de Carulla sobre el seu adversari Enric Enrech, que va portar la seva estratègia de tensió fins al final, es va saldar amb 597 i 260 vots per a cada un.

Des que Carulla va dimitir, el 24 d'octubre, per presentar-se a les eleccions, hi ha hagut un canvi substancial en l'entramat Fundació-Palau: l'ombra de la campanya electoral del Parlament i el requeriment del jutge instructor del cas Millet perquè l'Orfeó, com a acusació particular, es pronunciés sobre si s'obrien diligències per investigar el presumpte finançament de Convergència Democràtica (CDC) a través del Palau. L'actuació del president interí, Josep Maria Busquets, sense comptar amb els òrgans de govern de l'entitat, amb decisions que de fet afavorien l'estratègia electoral de CDC, requerirà de la nova junta que torni a pronunciar-se davant el jutge. Ho farà amb l'avantatge que és una junta de més poder a l'Orfeó, on es va generar el conflicte, i que a més ja podrà intuir quin perfil prendrà a partir de dilluns la representació de la Generalitat al Consorci, on coincideixen Orfeó i administracions.

RELLEU / De l'embolic politicojudicial quedaran també dos aspectes per resoldre. Un, la relació amb el bufet d'advocats Garrigues, que va actuar sota les ordres de Busquets. I l'altre, de més calat, el paper que tindrà l'actual director general Joan Antoni Llinares en la refundació de l'Orfeó. Carulla, en representació de la part privada -cantaires i mecenes-, i Llinares, com a persona de confiança de les administracions, han treballat junts des de l'estiu

Notícies relacionades

del 2009 per desentranyar els

muntatges de Millet i Montull. Si l'objectiu de la nova junta és girar full, el relleu de Llinares, tot i no ser imminent, podria formar part de la seva agenda.