LA CAMPANYA CATALANA

El PP promet desgravar 600 euros anuals als que portin els fills a l'escola concertada

Sánchez-Camacho afirma que les subvencions als joves 'ni-ni' són immorals

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA / Barcelona

La candidata del PPC a la presidència de la Generalitat, Alicia Sánchez-Camacho, ha promès aquest matí a la Barceloneta que si la seva força és determinant per a la formació del nou Govern que surti de les urnes el pròxim 28-N establirà una desgravació anual de 600 euros per cada fill que una família escolaritzi en un centre concertat.

Amb aquesta mesura, anàloga a la que va presentar ahir en matèria de Sanitat (desgravar les contribucions que es realitzin a mútues privades de salut) Sánchez-Camacho ha volgut reivindicar un tipus d'escola que forma part del "tarannà català". Segons el PPC, els últims anys el tripartit ha congelat els concerts amb centres.

Llibertat, esforç i excel·lència

Davant els barracons que serveixen d'aules del CEIP Mediterrània, a la Barceloneta, la líder del PP ha acusat el Govern capitanejat per José Montilla d'haver triplicat el nombre de barracons, fins als 1.500 actuals, respecte als que van trobar el 2003, quan van accedir a l'Executiu català. En mans del PP, els mòduls prefabricat no serien més de 400.

Notícies relacionades

Sánchez-Camacho ha repetit el model d'educatiu que propugna el seu partit, pel qual preveu que un mínim del 33% de les matèries es donin en castellà i català, respectivament i de manera "equilibrada", la resta es reservaria per a una tercera llengua, preferentment l'anglès. En el sistema educatiu dels populars hi hauria fins i tot espai per a la introducció d'una quarta llengua.

Els valors en què s'ha d'educar els nens a l'escola, ha dit Sánchez-Camacho en català, espanyol i anglès, són la llibertat, l'esforç i l'excel·lència. En aquest capítol, el de l'esforç, la candidata ha assenyalat que les subvencions als joves que ni estudien ni treballen, els anomenatsni-ni, són una "immoralitat".