ELECCIONS GENERALS

Zapatero frena la caiguda en valoració amb Rajoy ben a prop

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

Per primera vegada en aquesta legislatura, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, frena la seva caiguda en valoració, tot i que el líder de l'oposició, Mariano Rajoy, se li acosta més que mai. El candidat del PP aconsegueix situar-se a menys d'un punt del líder del PSOE, una cosa que no havia aconseguit mai fins ara.

Segons el sondeig del GESOP, la remodelació del Govern de Zapatero li ha anat bé al líder socialista, ja que amb una nota de 3,9 aconsegueix millorar en dues dècimes els resultats del setembre. No obstant, els socialistes tenen motius per a la preocupació, perquè també puja la nota de Rajoy, fins al 3,1, i millora en quatre dècimes la de fa dos mesos.

Notícies relacionades

La confiança en els socialistes catalans també milloraria respecte a fa dos mesos, i el 34,8% votaria el PSC si ara se celebressin eleccions generals (32% al setembre). Això li permetria optar a un diputat més que fa dos mesos, fins a 18, tot i que lluny dels obtinguts el 2008 (25 escons). Els socialistes augmentarien la seva distància amb la segona força, que continuaria sent CiU. La coalició baixaria tres dècimes respecte a fa dos mesos, fins al 24,3% dels vots. Això sí, augmentaria de 10 a 15 els diputats al Congrés.

El PP també aconseguiria entre 4 i 5 diputats més que el 2008, fins als 11 o 12, amb el 21,6% dels vots. Així mateix, ICV-EUiA creixeria en expectativa de vot, amb el 6% dels sufragis (va obtenir el 4,9% en les eleccions generals), i guanyaria un escó, fins a 2. A qui pitjor li anirien els comicis generals és a ERC: baixaria de 3 diputats a 1, amb el 4,8% dels vots (7,8% el 2008).