INVESTIGACIÓ D'UNA OPERACIÓ ESPECULATIVA

Itziar González refusa assistir a la comissió de l'ajuntament

Els extinents d'alcalde Martí i Casas hi compareixeran el 13 de setembre

1
Es llegeix en minuts
XABIER BARRENA
BARCELONA

Itziar González, la testimoni de càrrec del cas de l'hotel del Palau, tal com sens dubte l'hauria qualificat Alfred Hitchcock, ha refusat comparèixer davant la comissió no permanent de l'Ajuntament de Barcelona que investiga l'assumpte. Ella i la mà dreta d'Óscar Tusquets, el també arquitecte Carles Díaz, són els únics personatges externs al consistori que han preferit no donar explicacions a la seu municipal. González va ser fins aquesta primavera regidora de Ciutat Vella i va dimitir, entre altres motius, per les pressions rebudes durant la tramitació de l'hotel, segons assegura ella mateixa.

Notícies relacionades

Els que sí que aniran a la comissió de l'ajuntament són els dos últims primers tinents d'alcalde que ha tingut la ciutat. Tant Xavier Casas, que també va ser regidor d'Urbanisme durant l'etapa de Joan Clos com a alcalde, com Carles Martí, que ho va ser des del 2007 fins al maig d'aquest any, quan va ser destituït pel fracàs de la consulta de la Diagonal, compareixeran el 13 de setembre. El mateix dia també declararan la lletrada del consistori Andrea Pange; el director de projectes de desenvolupament d'Urbanisme, Albert Costa; la gerent de Ciutat Vella, Mercè Massa, i el cap de Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic, Jordi Rogent.

TRES IMPUTATS / El 17 de setembre compareixeran a l'ajuntament els tres càrrecs municipals fins ara imputats per la jutge: el tinent d'alcalde Ramon García-Bragado, el gerent municipal Ramon Massaguer i el director jurídic d'Urbanisme, Enric Lambies. D'altra banda, l'ajuntament va comunicar ahir que García-Bragado ha renunciat a exercir com a alcalde accidental durant el període de temps que li corresponia.