Anar al contingut

INICIATIVA POPULAR

El Parlament repescarà la llei electoral amb una ILP

JOSE RICO
BARCELONA

Tot i constatar la incapacitat dels partits d’acordar una llei electoral catalana, el Parlament mantindrà viu el debat sobre la norma a l’haver admès a tràmit la iniciativa legislativa popular (ILP) que va presentar Ciutadans pel Canvi. La Mesa de la Cambra catalana va certificar que la proposta promoguda per l’associació maragallista ha superat les 50.000 firmes –es van recollir gairebé 90.000 suports– per poder començar la tramitació parlamentària, cosa que obligarà els partits a pronunciar-se una altra vegada sobre la llei electoral.

El col·lectiu impulsor de la ILP està coalitzat amb el grup parlamentari del PSC, que pot beneficiar-se que aquest debat segueixi viu, ja que li serveix per pressionar CiU. El president i líder dels socialistes catalans, José Montilla, va tornar a emplaçar ahir la federació nacionalista i el PP català a salvar la llei electoral en aquesta legislatura abraçant la proposta dels experts, que el PSC va subscriure a última hora.

Per oferir-li la millor experiència possible estem canviant el nostre sistema de comentaris, que passa a ser Disqus, que gestiona 50 milions de comentaris en mitjans d'arreu del món cada mes. Ens disculpem si aquests primers dies hi ha algun procés extra de 'login' o si el servei no funciona al 100%.