AMB OBLIGACIÓ DE PERSONAR-SE DAVANT EL JUTGE

Els quatre detinguts en la manifestació prohibida de Gernika queden en llibertat

1
Es llegeix en minuts
EFE
BILBAO

Les quatre persones que ahir van ser detingudes a Gernika (Biscaia) en els incidents registrats després que l'Ertzaintza va dissoldre una manifestació a favor dels presos prohibida per l'Audiència Nacional han estat posats en llibertat. Tots quatre tenen l'obligació de personar-se davant el jutge quan els ho demanin.

Segons ha informat un portaveu del departament basc d'Interior, els arrestats estan acusats dels delictes d'enaltiment del terrorisme, trencament d'ordre judicial i desordres públics.

Les mateixes fonts han explicat que en els disturbis, nou agents de l'Ertzaintza van resultar contusionats.

Nou agents contusionats

Els fets van començar ahir cap a les 21.00 hores, quan la marxa de suport als presos etarres va començar a recórrer els carrers de Gernika i els agents de l'Ertzaintza van sortir al seu pas per impedir-la.

Notícies relacionades

Aleshores es van produir diversos altercats als carrers de la vila foral i es van efectuar les quatre detencions. També va ser necessària la intervenció dels bombers per apagar uns contenidors que havien estat incendiats pels manifestants. A les 22.15 hores, la situació va tornar a la normalitat.

Aquest acte havia l'havia prohibit dijous passat el jutge de l'Audiència Nacional Eloy Velasco per encobrir "actes d'homenatge a diversos presos d'ETA".